Gluténmentes kókuszos-kakaós sütemény
Nagyon bejött a Raffaello, így Anya elkészítette süteményes, kakaós verzióban. :)
Csinált egy 6 tojásos kakaós piskótát, a sima piskóta receptjétől annyiban tér el, hogy a liszthez hozzákeverünk 2 ek. holland kakaóport.
A krém majdnem ugyanúgy készült, mint a Raffaello: 4 dl tejet, 1 dl habtejszínt, 7 dkg cukrot és 7 dkg kókuszreszeléket összefőzünk, majd 7 dkg - vajon pirított - rizsdarát hozzáadunk és jó sűrűre főzzük.
Megvárjuk, míg kihűl, majd kb. 20 dkg Liga margarint keverünk hozzá. Utána tetszés szerint még cukorral/kókuszreszelékkel lehet ízesíteni.
A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krém 2/3-ával, majd a maradék krémet a tetejére kenjük. Kis kakaóporral díszítjük.
A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krém 2/3-ával, majd a maradék krémet a tetejére kenjük. Kis kakaóporral díszítjük.
0 hozzászólás