Gluténmentes somlói galuska
Nagyon szeretem. Ha egy szóval kellene jellemezni: ízharmónia. Annyira kellemes és krémes ízek keverednek benne, hogy olvad a szájban. Most, hogy kellőképpen beharangoztam, jöhet a recept:
Sütünk egy 6 tojásos piskótát, és főzünk egy jó híg vaníliapudingot - körülbelül 1 és 1/3 zacskó pudingot 3 ek. cukorral és 8 dl tejjel főzünk fel. Közben 2 ek. kakaóport habosra keverünk egy kis cukorral és tejjel, majd rövid időre a mikróba tesszük, hogy krémes legyen az állaga.
Diót apróra vágunk (nem daráljuk, legyen kicsit darabkás! :)), majd a piskótát is felkockázzuk. Előveszünk egy szép üvegtálat és kezdődhet a rétegezés.
Lerakunk egy sor piskótát, meglocsoljuk kis rummal. Erre jöhet egy adag a vaníliás szószból, majd egy sor tört diót szórunk rá, amire egy réteg csokiöntet kerül. Jöhet megint: piskóta, rum, vaníliapuding, dió, csokiöntet... és így haladunk felfelé, amíg van hozzávalónk. A tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Jó, ha egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérhessenek az ízek.
0 hozzászólás