Gluténmentes darált keksz // Gluten free bisquit crumbs
Néha annyira jó lenne, ha egy-egy süti elkészítésénél a gluténérzékenyeknek is csak annyi dolga lenne, hogy bemegyünk a boltba és megveszünk egy zacskó darált kekszet, majd a segítségével percek alatt elkészítünk valami sütés nélküli süteményt. Kókuszgolyót, sajttorta alapját, kókusztekercset, keksz szalámit... és még sorolhatnám.
Erre az esetre van ez a rizslisztes receptem, ami nagyon gazdaságos, és egyáltalán nem időigényes, esetében aztán abszolút nem kell esztétikára törekedni, hiszen úgyis összetörjük. :)
Hozzávalók
- 250 g rizsliszt
- 70 g cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő)
- 125 g margarin
- 1 tojás
Én nem is szoktam szaggatni, csak egy sütőpapíron kinyújtom az egészet, a sütőpapírt beteszem egy tepsibe, majd mehet is a sütőbe.
175 fokon kb. 20 perc alatt megsül. Ha kihűlt akkor kézzel is nagyon egyszerűen össze lehet törni, morzsolni, majd egy dobozba, vagy befőttes üvegbe eltéve mindig lesz kéznél egy kis darált keksz. :)
There are a huge variety of no bake desserts on the Internet but all of them requires bisquit crumbs. It is so easy when you are not a gluten intolerant, you get in a supermarket and just buy a package of it. But don't worry, you can make an easy and cheap gluten free version at home.
Ingredients:
- 250 g rice flour
- 70 g sugar
- 125 g vegetable butter
- 1 egg
Bake it for 20 minutes in a preheated oven (175 Celsius degree).
Let it cool for a couple of minutes and shred the baked cookie dough into crumbs.
0 hozzászólás