Gluténmentes kokárda kosárka
Szerettem volna valami ünnepi finomsággal előállni március 15-ére, így születtek meg ezek a kis kokárdák. Egy pite alapot sütöttem a tésztának, majd túrós töltelékkel töltöttem meg a kis pitéket.
Hozzávalók
- 200 g Mester család süteményliszt
- 15 g négyszeres erősségű édesítő (vagy 60 g cukor)
- 80 g margarin
- vanília aroma
- 1 tojás
A hozzávalókat elmorzsolgattam, majd mikor kezdett összeállni, akkor egy maroknyit különvettem. A nagyobb adagot piros ételfestékkel, míg a kisebbet zölddel festettem be.
Túrós töltelék
- 250 g túró
- 1 tojás
- 1 csapott ek. négyszeres erősségű édesítő (vagy 3 ek. cukor)
- vanília aroma
- egy biocitrom reszelt héja
- 1,5 ek. rizsdara
A tojást kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem. Ezt leszámítva minden hozzávalót alaposan összekevertem, végül hozzáforgattam a tojáshabot is.
A piros tésztát vékonyra nyújtottam, majd egy nagy pogácsaszaggatóval kiszaggattam, és a szilikon muffinformáimat kibéleltem a körlapokkal. Ebbe jöhetett a túrós töltelék, majd a zöld tésztából apró kis korongokat formálva kialakult a kokárdák közepe is.
175 fokos sütőben 25 percig sült.
Mi eperöntettel meglocsolva ettük :)
175 fokos sütőben 25 percig sült.
Mi eperöntettel meglocsolva ettük :)
0 hozzászólás