Gluténmentes gesztenyés krémes
Annyira finom ez a süti, és annyira egyszerű és gyors az elkészítése - azt leszámítva, hogy meg kell várni, míg minden kihűl... :) Én közben megejtettem egy hajmosást, addig tökéletesen kihűltek a hozzávalók! :D
Először is egy 5 tojásos piskótával indítunk, én 25x35-ös tepsiben sütöttem.
Hozzávalók
- 5 tojás
- 4 ek. cukor
- 5,5-6 ek. rizsliszt (hogy picit tömörebb legyen)
- 10 g sütőpor
- pici víz
Krém
Hozzávalók
- 3 dl tej
- 1 cs. gluténmentes vaníliapuding
- 3 ek. cukor
- 250 g gesztenyemassza
- 2 dl tejszín
- rumaroma ízlés szerint
A már szintén kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük krémmel, majd a tetejét is megkenjük. Hűtőbe tesszük, hogy picit összedermedjen, majd nagyon vékony élű, forró vízbe mártott késsel felszeljük. A tetejét én a maradék krémmel, tortadarával és csokicseppekkel díszítettem.
Bálint vitte egy céges "bulira", nagyon elégedett volt vele. :)
(Bocsi a rossz minőségű fotóért, sajnos ezúttal nem tudtam megfelelő fényeket generálni, csak telefonnal lőttem gyorsan egy fotót a konyaasztalon, még mielőtt útra kelt)
0 hozzászólás