Rice Up! gluténmentes barnarizs chipsek

Néhány hónappal ezelőtt kiszúrtam egy gluténmentes újdonságot az EuroFamily polcain, méghozzá a Rice Up! barna rizs chipseket.
Első látásra két dolgot állapítottam meg: apró, nagyon vékony puffasztott rizs korongokról van szó különböző fűszerezéssel, illetve gluténmentes nasi létükre meglehetősen olcsónak találtam őket. 

Az elmúlt időszakban végigkóstoltam az egész palettát, ugyanis ötféle ízesítésben kaphatók:
  • Barbecue
  • Sajtos
  • Hagymás-tejfölös
  • Paprikás
  • Csípős chilis

Mielőtt még részletezném a személyes tapasztalatomat róluk, amit minden Rice Up! chipsről érdemes tudni, az az, hogy:
  • GLUTÉNMENTESEK (ez azért elég nyilvánvaló, ha még bejegyzést is írok róluk :D )
  • Teljes kiőrlésű barna rizsből készültek
  • Nagyon ropogósak
  • Nem olajban sülnek (tehát közel sem tartalmaznak annyi zsiradékot, mint a hagyományos chipsek)
  • Az a kevés olaj is olíva olaj
  • Nem tartalmaznak tartósítószert
    • sem pedig ízfokozókat
Ez így elöljáróban szerintem elég jól hangzik, szerintem sokunk álma válik valóra azzal, hogy ilyen értékekkel bíró chipseket ropogtathatunk egy filmnézés közben lelkiismeretfurdalás nélkül!

BARBECUE
Első körben ezt kóstoltam, meg kell hagyni, tökéletes indítás volt. Kiskoromban hatalmas kedvencem volt a "nyelvretapadós" baconos chips, egyszerűen odavoltam az ízéért - de sajnos még nem találtam ilyen chipset gluténmentes változatban. EDDIG!
Ugyanis amikor elkezdtem ízlelgetni az első falatot, azonnal ez a sokéves emlék ugrott be, szerintem teljesen olyan, nagyon-nagyon finom! Azt hittem, ez lesz a személyes kedvencem, de aztán megkóstoltam a tóbbit is és elbizonytalanodtam. :)
Úgyhogy ha szeretitek a "füstös" ízeket, akkor szerintem mindenképpen megéri kipróbálni, biztos vagyok benne, hogy ízleni fog! 


SAJTOS
Még az első zacskó barna rizs chips tesztelése előtt picit tartottam tőle, hogy pufirizs állaga/érzete lesz a dolognak és nem lesz az az érzésem, hogy chipset ropogtatok. Tökéletesen alaptalan volt a félelmem, ugyanis annyira, de annyira ropogósak (valószínűleg azért, mert ugye nagyon vékonyka korongokról van szó), hogy teljesen chips-érzetű.
Ízre is abszolút sajtos chips, Kriszta (tesóm) is megkóstolta, hamar elfogyott a zacskó. :D 


HAGYMÁS-TEJFÖLÖS
Na ez az a másik ízvilág, ami chipsek tekintetében imádtam és nagy szívfájdalmam volt, hogy nem leltem belőle gluténmentes alternatívát. Most végre ezt is megkaptam! :)
Isteni finom tartósítószer és ízfokozók nélkül, aminek extrán örülhetek. Én még feldobtam egy kicsit a dolgot és készítettem hozzá egy fokhagymás-tejfölös mártogatóst - ha lúd, legyen kövér alapon, de meg kell erősítenem, hogy önmagában ropogtatva is legalább annyira finom. 
Azt hiszem, ez lett a család általános kedvence, valamiért nálunk mindenki a hagymás-tejfölös chipseket részesítette előnyben mindig is.


PAPRIKÁS
Jó magyar gyerek lévén imádok gyakorlatilag mindent, ami paprikával van fűszerezve. Ez a barnarizs chips is nagyon finom, teljesen olyan mint egy "hagyományos" változat, egy különbséget észleltem: a hagyományos krumplis chipsek néha annyira olajosak, hogy megeszel pár szemet és "homályos" lesz a szád. Tudom, hogy iszonyat hülyén fogalmaztam meg, de biztos vagyok benne, hogy értitek, mire gondolok. Na mivel a Rice Up! chipsek nem olajban sülnek, ettől nem kell tartani, hogy túl olajosak lesznek. Ropogós, fűszeres és egyáltalán nem tocsog a "zsírban". :)


CHILIS
Utoljára ezt a változatot kóstoltam, és fel is tette a pontot az i-re. :) Ahogy az Insta-posztban is írtam, imádom a csípős ízeket és annak ellenére, hogy ez abszolút nem egy intenzív, agresszívan csípős ízvilág, kifejezetten kellemes a csípőssége, mégis rendesen éreztem utána a nyelvemen. Nagyon ízlett, egy igazán különleges ropogtatnivaló.


Ami biztos: innentől mindig fogok itthon tartani 1-2(-3) zacskó RiceUp! chipset, mert tök jó, ha az ember valami kis sós ropogtatnivalóra vágyik, mi előszeretettel rágcsáljuk pl. őket filmnézés közben. Tekintve, hogy barnarizs és nem olajban sült, közel sem növesztjük vele annyira a fenekünket. :D
Illetve szerintem vendégvárónak is kiváló, ha hirtelen betoppan valaki és jön a nagy tanakodás, hogy "ááá, mivel tudnám őket megkínálni", ez például egy nagyon jó opció.
Ha még nem kóstoltátok, én nagyon ajánlom, mert tényleg elképesztő finomak és nagyon jó áron kaphatóak - sokszor még akcióban is ki lehet fogni őket.

A lelőhelyek, ahol találtok RiceUp! chipseket:
  • Tesco
  • Auchan
  • Interspar
  • Mol
  • OMV
  • Shell
  • Relay
  • illetve ahol én elsőként találkoztam velük: EuroFamily
Ha kipróbáljátok, feltétlenül írjátok meg nekem, hogy ízlett! :)

Szponzorált tartalom.

Share:

5 hozzászólás

  1. Én imádom őket :) És már találtam sonkás, és wasabi ízesítésűt...az utóbbi szintén nagy kedvencem lett :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Rice Up termékek közül én még nem kóstoltam rosszat. :) A barna rizs szeletek is teljesen ehetőek. :)

    VálaszTörlés
  4. Hát ez valami csoda, nem vagyok egy chips rajongó, de sokat utazom s nem megoldott az étkezés közben,ez lesz a megoldás az egyik..:)

    VálaszTörlés
  5. A borsos miért maradt ki? Szerintem a legfinomabb és a legszelídebb összetételű

    VálaszTörlés