Gluténmentes lekváros gombóc
Családilag imádjuk a szilvás gombócot, már kiskoromban a legnagyobb kedvencem volt. Mindig Nagymamámmal együtt gyúrtuk a gombócokat, a puha, burgonyás tészta és a fahéjas cukorral megszórt szilva egyszerűen annyira tökéletes kombinációt alkottak, hogy nagyobb harmóniát akkor elképzelni sem tudtam. Mivel most még abszolút nem vagyunk benne a szilvaszezonban, egy sütésálló szilvalekvárral igyekeztem elérni ugyanazt az íz-idillt, mint régen. Sikerült. :) Isteni finom lett.
Hozzávalók
- 1200 g krumpli
- 250 g Schär Farina (összetevők, részletek a Schär oldalán)
- 1 csapott tk. só
- 1 tojás
- sütésálló lekvár (én szilvalekvárt használtam, gombócosan azt szeretjük a legjobban)
- fahéj
- gluténmentes zsemlemorzsa + olaj
Vizet forraltam (egy kis sót is tettem a vízbe), megfőztem a gombócokat - akkor lesznek készen, amikor feljönnek a víz tetejére. A megfőtt gombócokat kevés olajon megpirított zsemlemorzsába forgattam és fahéjas porcukorral meghintve tálaltam.
Nagyon finom lett ♥
Nagyon finom lett ♥
0 hozzászólás