Gluténmentes puncs szelet
Rengetegféle süteményt imádok, de a puncs szelet verhetetlen. Néhány éve készítettük először, azóta imádja nálunk mindenki. :)
Viszont arra csak augusztusban jöttem rá, hogy BROLL süteménylisztből készül a legpuhább és leszaftosabb piskóta, úgyhogy ezúttal BROLL liszttel készítettem, tökéletes elhatározás volt. A legfinomabb puncs szeletet most készítettük el. ♥
Először is készítünk 2 db 6 tojásos piskótát egy 25*35 cm-res tepsiben, az egyik lesz a sütemény alapja, a másikat összetörjük és az pedig a "töltelék" alapja lesz.
Hozzávalók a piskótához (ebből kell 2 db)
- 6 tojás
- 4 ek. cukor
- 6 ek. BROLL süteményliszt (kb. 120 g)
- 5 g sütőpor
- kevés víz
Ha kihűlt mindkét piskóta, akkor az egyiket felaprítjuk és
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- kávé
- rumaroma
- porcukor
- sárgabarack lekvár
A másik piskótát kettészeljük, mindkét felét megkenjük lekvárral és közé töltjük az előbb elkészített masszát.
Így egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy tökéletesen összeérjen - mi egy tálcát szoktunk az egész tetejére tenni, hogy kicsit "összenyomja".
Másnap elkészítjük a mázat.
- 200 g nagyon finomra őrölt porcukor
- kevés rumaroma, vanília aroma
- meggylé
- piros ételfesték
Valami csodafinom ♥
0 hozzászólás