Túrós batyu RIZSLISZTBŐL
Újabb könnyű, puha péksütemény rizslisztből. :) Isteni lett a végeredmény, a tészta alapját a már korábban tökéletesen kikísérletezett kakaós csiga receptje adta. Ismételten elájultam, mennyire jó lett, a család pedig ismételten örömmel fogyasztotta az eredményt. :D
Hozzávalók
Kelesztés után rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrtam, nagyon jó kis ruganyos tészta lett a végeredmény.
A tésztát vékonyra nyújtottam, majd 8 egyforma nagyságú négyzetre vágtam. A négyzetek közepében elosztottam a túrós tölteléket, majd a szemben lévő sarkokat összecsippentve kialakítottam a batyu formát.
A tetejüket megkentem a tejjel elkevert tojássárgájával, majd 175 fokos előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütöttem.
Se ránézésre, se ízre meg nem mondaná az ember, hogy gluténmentes, pláne azt, hogy rizslisztből készült!! :) Már megint nagyon büszke vagyok magamra! :D
- 250 g rizsliszt
- 10 g útifűmaghéj
- 2 ek. cukor
- 1 csipet só (vagy egy picit több, jobban kiadja az ízeket)
- 4 g porélesztő
- 1 tojás
- 1,75 dl meleg tej
- 20 g olvasztott vaj
- Töltelék: 200 g túró, 2 ek. porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 biocitrom reszelt héja, 1 ek. rizsdara, 3-4 ek. tejföl
- Kenéshez: 1 tojás sárgája + 2 ek. tej
Kelesztés után rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrtam, nagyon jó kis ruganyos tészta lett a végeredmény.
A tésztát vékonyra nyújtottam, majd 8 egyforma nagyságú négyzetre vágtam. A négyzetek közepében elosztottam a túrós tölteléket, majd a szemben lévő sarkokat összecsippentve kialakítottam a batyu formát.
A tetejüket megkentem a tejjel elkevert tojássárgájával, majd 175 fokos előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütöttem.
Se ránézésre, se ízre meg nem mondaná az ember, hogy gluténmentes, pláne azt, hogy rizslisztből készült!! :) Már megint nagyon büszke vagyok magamra! :D
8 hozzászólás
Szuperül néz ki! Biztos finom is!!
VálaszTörlésA facebook bejegyzésben tejtermék nélkül ígéred, a receptben viszont van túró. Esetleg leírnád a kölesből készült töltelék receptet is? Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy mit gondolsz a tojás elhegyható? Elég az utifűmaghéj?
VálaszTörlésKöszönettel :)
Szia Réka!
TörlésA Facebook bejegyzésben Rácz Anna túrós batyui vannak, amik tejmentesek. A receptre való hivatkozásnál írtam is, hogy a linken a tészta receptje érhető el, ez az én receptem, Anna ezt tejmentesítette a Cocomassal és a kölessel.
Nem tudom, hogy a tojás elhagyható-e, úgy még sosem próbáltam, egyelőre ez az a verzió, ahogy finom kelt tészta készül rizslisztből is - más recept alapján sosem lett ilyen jó.
Szia!
VálaszTörlésA porélesztő helyett használható-e sima élesztő?
Köszönöm.
Megcsináltam a batyut, nagyon szuper a tészta és nagyon jó lett a végeredmény.
VálaszTörlésBiztos ,hogy többször készítek majd még! :) 😍
Az útifűmaghéj elhagyható?
VálaszTörlésMegsütőttem a battyut ,finom lett
VálaszTörlésSzuper recept!Kezelheto teszta,finom vegtermek;)
VálaszTörlésKoszonet erte!🙏🏻