A Schär Farina liszt alapvetően egy tésztaliszt, már láthattátok az oldalon, hogy tökéletes lasagnét, szilvás gombócot készítek belőle, illetve nokedlihez is ezt használjuk (rizsliszt és kukoricaliszt mellett). Ám új csomagolást kapott a liszt, és már nem tésztaliszt a neve, hanem univerzális lisztkeverékké lépett elő. :) Úgyhogy teszteltem a dolgot és kenyeret sütöttem belőle. Nagyon puha, könnyű bélzetű, lyukacsos kenyérke lett a végeredmény, úgyhogy kijelenthetem: a Farina liszt tényleg univerzális keverék lett. :)
Hozzávalók
- 350 g Schär Farina (összetevők, részletek a Schär oldalán)
- 5 g porélesztő
- 1 csapott tk. só
- két csipet cukor
- 420 ml meleg víz
- 3 ek. olaj
- Tetejére: ketchup, víz, szezámmag
A kenyérformámat kikentem olajjal, majd egyenletesen eloszlattam benne a kenyértésztát. 55 fokos sütőben több mint egy órát, körülbelül 70 percet kelesztettem, elképesztő nagyra kelt.
Ezután megkentem a tetejét kevés vízzel kikevert ketchuppal (valahol olvastam, hogy ettől szép színe lesz és beleragad a szezámmag) és megszórtam szezámmaggal. Visszatettem a sütőbe, amit időközben 175 fokra állítottam és kb. 40 percig sütöttem.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire szépen meg fog kelni - hiszen az én agyamban a Farina mindig is tésztalisztként élt - de néhány kenyérlisztet megszégyenítő módon, elképesztő könnyű kenyérke lett a végeredmény. :)
1 hozzászólás
Köszönjük szépen, ez azért is ígéretes, mert a Farina jóval olcsóbb, nagyon jól néz ki a kenyered!
VálaszTörlés