Gluténmentes perec
1-2 hónappal ezelőtt elkészítettem Puskás Betti perecrúd recepjét, ami akkora sikernek örvendett a házon belül, hogy megszavaztuk a legfinomabb gluténmentes perectésztának.
Ezúttal nem rudak formájában sütöttem, hanem perec (csúfoljuk annak, ugyanis olyan mértékben sikerült megkeleszteni a tésztát - isteni puha, könnyű lett - hogy a perec alakjukat szinte teljesen elvesztették, de megbocsátottunk nekik, mert cserébe nagyon finomak lettek. :D)
Hozzávalók
- 250 g Nutri Free Mix per Pane
- 4 g porélesztő
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
- 160 ml meleg tej
- 50 g tejföl
- 1 ek. olaj
- Sóhabhoz: 1 csapott ek. só, 2 ek. rizsliszt és annyi víz, amivel csurgatható (nem túl folyós, de nem is kenhető) állagú lesz
- Tetejére: tejföl
A lisztet elkevertem a porélesztővel, sóval, cukorral, majd ráöntöttem a
tejet, hozzáadtam a tejfölt és robotgép dagasztófejével elkezdtem
összedolgozni. Közben mehetett bele az olaj is, simára dolgoztam,
letakartam és 15 percig pihentettem.
A szilikonos nyújtólapomat nagyon nagyon nagyon vékonyan beolajoztam, átgyúrtam rajta a tésztát és 6 felé vettem. Egyesével kisodortam és perec alakúra formáztam őket.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a csapatot, majd 50 fokos sütőben további 30 percet keltek. Utána lekentem a tetejüket tejföllel
Utána megkentem a tetejüket tejföllel, 200 fokra állítottam a sütőt,
majd körülbelül 12 percig sütöttem. Kivettem, meglocsoltam a közben
kikevert sóhabbal és további 8 percre visszatettem őket (ekkor már
levettem a hőfokot 180-ra.)
I-MÁ-DOM! Legszívesebben minden nap ennék 1-1 pereckét. :)
0 hozzászólás