Forró almás pite RIZSLISZTBŐL!
Eredetileg a McDonald's-os forró almás pite alapján készült, de mivel soha nem ettem mekis forró almás pitét, így nem tudom megmondani, hogy arra hasonlít-e. Viszont az biztos, hogy elképesztően finom, a tésztája roppanós, a belseje puha és ízletes.
Az eredeti receptet ITT találtam, ezt gluténmentesítettem.
Hozzávalók
- 250 g rizsliszt
- 10 g útifűmaghéj
- 0,5 kk. só
- 1 kk. cukor
- 6 ek. olvasztott vaj
- 15-16 ek. víz (ezt érdemes apránként adagolni, evőkanál mérettől függően lehet, hogy kicsit kevesebb/több kell - első körben egy nagyon picit ragacsos, de formázható tésztára törekszünk, hiszen az útifűmaghéj majd megszívja magát, akkor fog tökéletesen összeállni a tészta)
Először a tésztát készítettem el, összegyúrtam és hagytam állni, hogy az útifűmaghéj dolgozhasson és egy ruganyos állagú tésztagombóchoz nyúljak, mikor nyújtani szeretném.
Mikor összeállítottam, folpackkal lefedtem és továbbálltam a tűzhely mellé, hogy életre keltsem a tölteléket is.
Hozzávalók
- 2 közepes méretű alma
- fél citrom leve
- 3 ek. cukor
- 0,5 dl víz
- fahéj
- 1 ek. gluténmentes vaníliás pudingpor
Az almákat meghámoztam, apró kockákra vágtam és ráfacsartam a citromlevet. Hozzáadtam a cukrot, alá tettem egy kis vizet és elkezdtem forralni. Mikor picit megpuhult az alma, kevés vízben kikevert pudingporral besűrítettem, összefőztem és levettem a tűzről. Fahéjjal ízesítettem (jó sokkal :)) és félretettem hűlni.
Mikor nagyjából kihűlt a töltelék, a tésztát rizslisztes felületen kinyújtottam és 9 négyzetre vágtam. Eloszlattam bennük a tölteléket, majd összecsuktam a négyzeteket és villával megnyomkodtam a szélét.
Olajat hevítettem és mehettek is bele az almás piték.
Valami mennyei lett a végeredmény, nálunk az egész család el volt ájulva tőle, így azt hiszem, idén ősszel még készül párszor. :)
2 hozzászólás
Nagyon tetszett a recept, kipróbáltam, de valahogy nem lett az igazi :(
VálaszTörlésLeírnád, milyen vastagra nyújtottad, és mennyi tölteléket tettél bele?
Köszönöm. Juli
Az lenne az én kérdésem is, hogy milyen vastagra kell nyújtani, hogy átsüljön a tészta? :) Kipróbálnám, mert nagyon jól néz ki! Köszi.Kitti
VálaszTörlés