Annyira régen ettünk bundás virslit, pedig nagyon szeretjük. Gondoltam egyet, kipróbálom, működik-e rizslisztes kelt tésztával, jelentem: működik! Nagyon finom lett, én ketchupba mártogattam ♥
Hozzávalók
- 250 g rizsliszt
- 10 g útifűmaghéj
- 5 g só
- 1 csipet cukor
- 4 g porélesztő
- 175 ml meleg tej
- 35 g olvasztott vaj
- 1 tojás
- 4 szál virsli
- Tetejére
- tojás
- magok
A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés után jó állagú lesz.
Ha megkelt, rizslisztes felületen átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és csíkokra szeljük.
A virsliket kettévágjuk és betekerjük őket a tésztacsíkokkal.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, megkenjük tojással és megszórjuk különféle magokkal - ha csak szezámmag van otthon, az is tökéletesen jó, de akár reszelt sajtot is lehet a tetejére tenni.
175 fokos sütőben aranybarnára (kb. 20-25 perc) sütjük.
1 hozzászólás
Szia Dóri, szerinted növényi tejjel is meg lehet csinálni, ha igen melyikkel? Ha nem, hogyan lehetne a tejet helyettesíteni? Köszönettel : Anna :)
VálaszTörlés