Gluténmentes Sacher torta
Sosem sütöttem még Sacher tortát, pedig nálunk a családban mindenki hatalmas csokirajongó, ezért tényleg nem értem, miért is nem jutott eddig eszembe.
Azt már felfedeztem, hogy a Doves Farm gluténmentes süteménylisztből isteni finom a piskóta is, nagyon könnyű és szaftos lesz a végeredmény, így ezzel álltam neki az első nagy Sacher-hadműveletnek. (Ha még nem próbáltátok ki, legalább egyszer mindenképpen szerezzétek be ezt a lisztkeveréket és süssetek belőle piskótát/kevert sütit... csoda lesz! :))
A terv tökéletes volt, isteni finom lett! Puha, szaftos és csupacsokis!
Hozzávalók
- 85 g vaj
- 85 g étcsokoládé
- 4 nagy tojás
- 75 g porcukor
- 1 csipet só
- 85 g Doves Farm süteményliszt
- Bele
- + baracklekvár (4-5 ek.)
- Tetejére
- + 75 g étcsoki
- + 40 g vaj
A vajat felmelegítettem és megolvasztottam benne 85 g étcsokoládét. A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem, a sárgáját alaposan kikevertem a porcukorral és a sóval (egy kevéske sót mindig teszek a csokoládés süteményekbe, sokkal jobban kihozza a csoki ízt és ellenállhatatlanná varázsolja az egyébként amúgy is nehezen abbahagyható süteményeket ♥). Hagytam picit hűlni a felolvasztott csokit, majd robotgéppel a tojássárgájás masszához dolgoztam. Hozzákevertem a lisztet is, majd még robotgéppel fellazítottam a tojásfehérje habjának felével. A másik felét óvatosan kevertem hozzá és 20 cm átmérőjű szilikonformában sütöttem tűpróbáig.
Mikor készen lett, picit hagytam hűlni, de még langyoska volt, mikor kettévágtam - attól lesz jó szaftos, ha valamennyire magába issza a lekvárt -, eloszlattam rajta a házi baracklekvárt, majd ráhelyeztem a felső lapot.
Egy kis vajat ismét felmelegítettem, majd még egy adag étcsokit újra felolvasztottam benne. Ezzel vontam be a torta tetejét.
A csoki elegyengetésén még van, mit csiszolni, de határozottan hiszem, hogy az ízén már nem tudnék. Mennyei lett! :)
0 hozzászólás