Gluténmentes Sport szelet házilag

Talán a Sport szelet volt az egyik kedvenc csokim, amíg meg nem tudtam, hogy gluténérzékeny vagyok. Lehet, hogy még most is az lenne, de mivel glutént tartalmaz, így 5 éve megszakadt a kapcsolatunk. Ám, ahogy mindig szoktam írni, soha nem kell semmiről lemondanunk, csupán el kell készíteni házilag! :)

Higgyétek el, ez a gluténmentes házi Sport szelet legalább olyan finom, mint az eredeti! Itthon harc ment az utolsó szeletekért...pedig a többiek nyugodtan megehetik a boltit is. :)

Hozzávalók
  • 300 g házi darált keksz (nyugodtan mehet az egész rizslisztből)
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 50 g porcukor
  • kb. 100 g olvasztott margarin
  • rumaroma
  • + annyi tej, hogy lágy, de formázható massza legyen (kb. 80 ml)
  • Bevonathoz:
    • csoki
    • olvasztott margarin
A házi darált kekszet elkeverjük a cukrozatlan kakaóporral, porcukorral, olvasztott margarinnal, rumaromával és annyi tejet adunk hozzá, hogy egy lágy, de formázható masszát kapjunk (80-100 ml). 
Egy tetszőleges dobozt béleljük ki folpackkal, oszlassuk el benne a masszát, nyomkodjuk le alaposan, majd tegyük hűtőbe néhány órára. Ha kellően összedermedt, vágjuk szeletekre és vonjuk be őket egy kis margarin kíséretében felolvasztott étcsokoládéval. ♥






Share:

0 hozzászólás