Gluténmentes Sport szelet házilag
Talán a Sport szelet volt az egyik kedvenc csokim, amíg meg nem tudtam, hogy gluténérzékeny vagyok. Lehet, hogy még most is az lenne, de mivel glutént tartalmaz, így 5 éve megszakadt a kapcsolatunk. Ám, ahogy mindig szoktam írni, soha nem kell semmiről lemondanunk, csupán el kell készíteni házilag! :)
Higgyétek el, ez a gluténmentes házi Sport szelet legalább olyan finom, mint az eredeti! Itthon harc ment az utolsó szeletekért...pedig a többiek nyugodtan megehetik a boltit is. :)
Hozzávalók
Hozzávalók
- 300 g házi darált keksz (nyugodtan mehet az egész rizslisztből)
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 50 g porcukor
- kb. 100 g olvasztott margarin
- rumaroma
- + annyi tej, hogy lágy, de formázható massza legyen (kb. 80 ml)
- Bevonathoz:
- csoki
- olvasztott margarin
A házi darált kekszet elkeverjük a cukrozatlan kakaóporral, porcukorral, olvasztott margarinnal, rumaromával és annyi tejet adunk hozzá, hogy egy lágy, de formázható masszát kapjunk (80-100 ml).
Egy tetszőleges dobozt béleljük ki folpackkal, oszlassuk el benne a masszát, nyomkodjuk le alaposan, majd tegyük hűtőbe néhány órára. Ha kellően összedermedt, vágjuk szeletekre és vonjuk be őket egy kis margarin kíséretében felolvasztott étcsokoládéval. ♥
0 hozzászólás