Gluténmentes sajtos rudak rizslisztből

Ismét egy klasszikus rizslisztből :) Egyre bővül a rizsliszttel elkészíthető finomságok palettája, olyan büszke vagyok magamra. :D
És ezek a rudak még másnap is élvezhetőek, harmadnapról nem tudok nyilatkozni, mert túúúúl finom volt. :)

Hozzávalók

  • 340 g rizsliszt
  • 100 g tejföl
  • 150 g reszelt sajt - tésztába
  • 200 g margarin
  • 1-1,5 tk. só
  • 1 nagy tojás
  • Tetejére: + tojás, + reszelt sajt, magok
A rizslisztet, tejfölt, reszelt sajtot, margarin, sót és a tojást alaposan összegyúrjuk.   Ha lágynak érzitek, túl ragadós, akkor mehet hozzá még egy kis liszt, ha túl kemény, törős (ezt kétlem, mert nekem még kellett hozzágyúrnom egy kis lisztet) akkor egy kis tejföl mehet még bele.
Rizsliszttel szórt nyújtólapon vékonyra nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és/vagy magokkal, majd rudakra szeleteljük.
180 fokos sütőben pirulásig sütjük - kb. 15 perc. Fincsi ♥


Share:

0 hozzászólás