Tojáskrém

Bemutatom Nektek az instant vacsimat. Ha éppen nincs itthon semmi gluténmentes kenyér vagy zsemle - mostanában egyébként nagyon ritkán sütök ilyesmit, és egyáltalán nem is hiányzik. Reggelire vagy zabkását eszem (garantáltan gluténmentes zabpehelyből), vagy valami aktuális finomságot, ami előtte nap készült - mert ebből általában mindig akad, vagy gyümölcsöt, joghurtot.
Vacsorára pedig vagy marad az ebédből valamennyi, vagy már a másnapra elkészült ebédet tesztelem. :) Na de, mi van akkor, ha éppen nincs semmi kéznél, és éppen az éhhalál szélén állok? 
Akkor jön az instant vacsora ötletem, amit egyszerűen imádok. Abonett és puffasztott rizs mindig van itthon néhány csomaggal vészhelyzet esetére. Őszinte leszek, alapvetően magában már utálom mindkettőt, mert a gluténmentes életem első 1,5 évében olyan intenzív szerepet játszottak, hogy visszájára fordult a kapcsolatunk. 
Ilyenkor jön a jól bevált tojáskrém, ami mellé még az abonett is lecsúszik... bármilyen zöldség mehet hozzá és egy komplett finomságot rittyenthetünk össze percek alatt.

Hozzávalók
  • 2 nagy tojás
  • bors
  • 2 ek. tejföl
  • 1 kk. mustár
  • petrezselyem
A 2 tojást megfőzöm, megpucolom, majd amikor kihűlt, sajtreszelőn lereszelem. Sózom, borsozom, majd alaposan kikeverem a tejföllel és a mustárral. Ha szeretitek, kis majonéz is mehet bele. Petrezselyemzöldet is szoktam hozzáadni, mert annyira jól passzol hozzá az íze, hogy ihaj.
Kéééész :D
Egyébként ha kiszáradt kenyeretek, zsemlétek van otthon, akkor pirítsátok meg, azzal is isteni ez az életmentő tojáskrém ♥


Tags:

Share:

0 hozzászólás