Bounty és Snickers nyomokban glutént tartalmazhat!

Régebben mindig hatalmas mentőöv volt számomra a Bounty és a Snickers csoki vészhelyzet esetén, ugyanis, ha éppen máshoz nem tudtam nyúlni, a kisboltokban ezek általában kaphatók voltak.

Nemrégiben felkerestem a gyártót a keresztszennyeződéssel kapcsolatban - a Snickers esetében van nyomokban információ és egyedül a mogyoró van feltüntetve, viszont a Bounty csomagolásán semmilyen tájékoztatás nincsen a keresztszennyeződésre vonatkozóan.
Nem örültem a válasznak, két újabb termék, amit sajnos kihúzhatok a listámról: 

"A gluténnal kapcsolatos kérdésére reagálva nem tudjuk egyértelműen kijelenteni, hogy a csokoládék gluténmentesek (kevesebb mint 20 mg glutén/kiló). Ebből az okból az EU 828/2014 szabályzás értelmében termékeinket nem tudjuk gluténmentesként feltüntetni.

Mivel az összes Mars terméket ugyanabban a gyártóüzemben állítják elő, ahol glutén összetevőket használnak, az elkerülhetetlen kereszt-szennyeződés miatt nyomokban tartalmazhat glutént.

Az allergén címkezési politikánk az, hogy elkerüljük a védekező címkezést / feltüntetést, és az összetevők listáján belül egyértelmű legyen, ha egy termék allergén összetevőket tartalmaz."



Share:

0 hozzászólás