Gluténmentes élet
Üzemeltető: Blogger.
Hajaj, a kezdetek kezdetén milyen pitetésztát gyúrtunk... ki se lehetett nyújtani, úgy morzsálódott. Azóta már kifejlesztettük a tökéletes verziót, amit videóban meg is mutatok Nektek. Arra figyeljetek, hogy a tojás méretétől függően változhat a tészta állaga. Én egy elég nagy tojást használtam, így ha Neked picit szárazabb, morzsásabb a tésztád, tegyél még hozzá egy pici tejfölt, vajat/margarint, vagy egy tojássárgáját. :)



sign photo sign_zpsd9768155.png
Palacsintaimádóknál nem csak a töltelék változik, hanem a tészta is! :) Az almás palacsinta az egyik legfinomabb változat... (bár szerintem mindig az a legfinomabb, amelyiket éppen eszem... ilyen egy igazi rajongó!) Az alma és a fahéj együtt verhetetlen páros, úgyhogy fahéjas porcukorral ajánlom, isteni! :)

Hozzávalók
  • 5 púpos ek. Mester család palacsintapor
  • 3 púpos ek. rizsliszt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • pici só
  • + víz
  • 4 reszelt alma
A liszteket alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a pici sót, a tojásokat, majd elkezdjük kikeverni. Mehet bele a tej, keverjük-keverjük, hogy csomómentes legyen az eredmény. Annyi vizet adunk hozzá, hogy normál palacsintatészta állagot kapjunk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát. Szintén keverés és már süthetjük is. Arra figyeljetek, hogy ez azért vastagabb lesz, tehát valamivel több időt igényel. :)
Fahéjas porcukorral megtöltjük, majd lehet is falatozni... :)



sign photo sign_zpsd9768155.png
Most nagy valószínűséggel ott gubbasztasz a géped előtt kezedben a lelettel, ami egyértelműen közli Veled, hogy az eddigi életednek egy határozott mozdulattal, néhány könnycseppel övezve búcsút inthetsz. Hidd el, totálisan megértem, hogy kétségbe vagy esve és most azt képzeled, hogy ennél nem lehet rosszabb és miért pont Te vagy ilyen szerencsétlen.
Megértem, mert én is ugyanezt éreztem. Azt képzeltem, hogy ennél nem lehet rosszabb, aztán kiderült, hogy dehogynem lehetne, csak mindenkinek a saját baja a legkomolyabb... de a gluténérzékenység teljes mértékben tünetmentesíthető. Nem, nem gyógyítható, de a szigorú gluténmentes diéta hatására kellő regenerálódás után el fognak múlni a kínzó tüneteid. Ugye már jobban is hangzik? Arra a kérdésre pedig, hogy miért pont Te vagy ilyen szerencsétlen, tudom, ez most nem lesz valami megnyugtató, de kb. minden 100. ember ilyen "szerencsétlen", élő példának tessék, itt vagyok például én! :) 3,5 éve gluténmentesen élek és virulok, semmi problémám, csak lenne meg az a nyamvadt felsőfokú angol... na meg egy jól sikerült államvizsga sem ártana. :)
Az élet tehát ugyanúgy megy tovább, persze picit átértékelődnek a dolgok, megváltozik a fontossági sorrend. Biztos vagyok benne, hogy ezer meg ezer kérdés tolong a fejedben és mielőtt még kigördülne a következő könnycsepp, ami ott kukucskál a szemed sarkában, engedd meg, hogy fogjam a kezed, amíg megteszed az első lépéseket az új, gluténmentes életedben.
Meríts erőt abból, hogy innentől kezdve folyamatosan jobban leszel, elmúlnak a tüneteid, jobb lesz a közérzeted, a hangulatod és sokkal tudatosabban fogsz élni.

Nem kell lemondanod semmiről, hiszen mindent el lehet készíteni gluténmentesen, és az a szerencséd, hogy nem is kell hónapokig kísérletezned különböző receptek "gluténmentesítésével", ugyanis itt, a blogon csak olyan recepteket találsz, amiket már mind kipróbáltam és beváltak. Böngéssz nyugodtan, találsz kenyeret, zsemlét, különböző kelt tésztákat, péksüteményeket, de tortát, krémes sütit, kekszeket is nagy számban. Jó, ha tudod, hogy a gluténmentes lisztek nem úgy működnek, mint a búzaliszt. Pont a glutén hiányzik, a tapasztóanyag, ami segíti, hogy szépen összeálljon a tészta. Ezáltal sokszor törős, morzsálódós - alapból picit több folyadékot igényelnek. Tehát ha valamilyen régi  receptet szeretnél gluténmentesen elkészíteni, akkor használd az alapreceptet, picikét több folyadékkal számolj és válaszd ki az ételhez leginkább passzoló gluténmentes lisztet. Ezt könnyedén megteheted ez alapján a leírás alapján: ebben a bejegyzésben megtalálod, hogy milyen típusú ételhez milyen lisztet ajánlok Neked - szintén tapasztalat. Amint Te is belejössz, már Neked is ösztönszerűen fog menni a dolog. KATTINTS A KÉPRE!
http://glutenmenteselet.blogspot.hu/2016/02/milyen-liszteket-hasznalok-mihez.html
Igen, az mondjuk elsőre elég ijesztő, hogy valóban minden apró gluténszennyeződést el kell kerülnöd, tehát nem nyúlhatsz a többiek által "összegluténezett" vajba, Neked külön vajat kell használnod. Ugyanígy tejföllel, lekvárral, Nutellával és így tovább. Fakanálból és vágódeszkából szintén szerezz be újat magadnak, ugyanis a farostok között vígan tapad meg a nyamvadt glutén... jó tudni, hogy a glutén nem hiába kapta ezt a fantasztikusan taszító nevet. A GLU szó ugyanis ragasztót jelent, és ezt a tulajdonságát a glutén előszeretettel mutatja be bármilyen felületen. Hihetetlenül tapad, ragad, ezért nagyon oda kell figyelni, letörölni az asztalt, illetve mindig alaposan elmosogatni. A Te ételed nem érintkezhet a többiek gluténtartalmú ételeivel, ne tegyétek őket egy tányérra, illetve ne használj olyan tányért, amin azelőtt gluténtartalmú étel volt, és azóta még nem lett alaposan elmosogatva. Ha szereted a pirítós kenyeret, akkor a kenyérpirítóból is be kell szerezned egy újat... vannak még ilyen kis finomságok, pl. abban az olajban, amiben korábban nem gluténmentes étel készült, már nem szabad gluténmenteset sütni, illetve nem is tudnál, hiszen akkor az már nem lenne gluténmentes.
Ez a sok-sok dolog, amit itt most felsoroltam, a keresztszennyeződés, illetve annak kockázata, és az elkerülésére vonatkozó intézkedések. Ugyanis a gluténérzékenyek esetében nem csak arra kell odafigyelni, hogy mit tartalmaz az adott étel, hanem arra is, hogy milyen körülmények között készül. Hogy NYOMOKBAN SEM tartalmazhasson glutént.
Milyen összetevőket kell kerülnöd a csomagoláson?
Eleinte, mikor kiderült a lisztérzékenységem, nagyon nehéz volt összetevők alapján tájékozódni. Nem tudtuk pontosan, hogy mi jelent problémát, mert vannak elég kacifántos megnevezések is. Régen például, ha valami úgy volt feltüntetve, hogy csak simán keményítő, vagy módosított keményítő, az nem volt biztos, hiszen simán lehetett búzakeményítőből. Ma azonban Magyarországon már fogyasztható, hiszen ha az összetevők között allergén anyag van, azt minden esetben - szabály szerint - fel kell tüntetni, tehát ha búza lenne, azt valamilyen formában ki kéne írniuk. 
Elsősorban nyilvánvalóan a glutén és a gliadin - utóbbit nagyon ritkán szokták így kiírni, inkább gluténként jelenik meg. Kerüljük továbbá 4 tiltott gabonafélét, vagyis: búza, rozs, árpa, zab. Ha akármilyen formában fel vannak tüntetve (pl: -keményítő, -fehérje, -dara, -csíra, stb...), természetesen az is tilos.
Figyeljünk a maláta szóra - ez is megjelenhet többféle verzióban -, hiszen ez tulajdonképpen az árpa, búza és egyéb gabonák csírázott megfelelője.
További megjelenési lehetőségek, amik szintén tilosak: alakor, bulgur, kuszkusz, kammut, tönköly, durum, chilton, dinkel, einkorn, farro, semolina, triticum, triticale... (forrás: X )
Ha valamelyik - amit eddig dagival jelöltem - összetevőt a termék nyomokban tartalmazza, az is kerülendő.
Mit jelent, hogy egy termék nyomokban tartalmaz glutént?  Habár a termék összetevő szerint nem tartalmazza, olyan gyárban, vagy olyan soron készül, ahol más, gluténtartalmú termékek is készülnek, ezért fennáll a keresztszennyeződés veszélye.
Fontos tudni a határérték fogalmát, egy termék akkor gluténmentes, ha gluténtartalma 20 mg/kg alatt van. Vannak olyan termékek, amin ott van az áthúzott búzakalász, a gluténmentes felirat, megörülünk, majd megfordítjuk és rá van írva, hogy glutént 20 mg/kg alatt tartalmaz(hat). Vagy valami hasonló. A 20 mg/kg az a határérték, ami alatt gluténmentesnek számít a termék, ezekben az esetekben fel sem kéne tüntetni, hogy egyáltalán ennyi van benne. Simán előfordulhat, hogy a jól bevált, gluténmentes felirattal, áthúzott búzakalásszal ellátott kukoricapelyhünk, csokoládénk, kekszünk, lisztünk, tésztánk is tartalmaz 20 mg/kg alatt glutént, csak éppen nem írják rá, hiszen amíg nem lépi át ezt a határértéket a gluténtartalom, a termék gluténmentes. 
A felirat, hogy a határérték (20 mg/kg) alatt tartalmazhat, egy nagyon korrekt infó a gyártótól, hiszen, ahogy már feljebb is írtam, nem kell ráírniuk, mert a termék gluténmentes!
Ha kipróbáltál valamilyen terméket, amin ez a felirat volt, és Neked problémát okozott, akkor természetesen ne fogyaszd! De azt tudni kell, hogy a gluténmentes, áthúzott búzás termékek, amik csomagolásán szó sem esik gluténról is ugyanúgy tartalmazhatják a 20 mg/kg alatti glutént, csak éppenséggel nem tudunk róla. Hiszen - még egyszer - gluténmentes.
+ Ez a mennyiség kevesebb, mint amennyi mondjuk egy étteremben a szálló lisztporral
rákerülhet az ételekre.
+ A nyomokban infós termékek esetén szerintem nem érdemes kockáztatni. Meglehet, hogy szerencsénk van és csak a határérték alatti mennyiség került bele, de bőven meglehet, hogy ennél sokkal több (lásd: Orbit rágó, 5-szörös érték). Nem éri meg.
Mi a helyzet az éttermekkel? Ma már szerencsére vannak olyan éttermek, amik kizárólagosan gluténmentes ételeket készítenek, ott nem kell félned a korábban tisztázott keresztszennyeződéstől. Ha olyan étterembe mész, ami hagyományos ételeket készít és kéred, hogy a Te menüdet gluténmentesen készítsék, sajnos nem biztos, hogy tudni fogják, mi fán terem a gluténmentesség. Ha ilyen helyzetben vagy, feltétlenül mondd el, hogy Neked minden apró szennyeződés problémát okoz, úgyhogy nagyon figyeljenek oda, hogy külön készítsék a Te ételedet, véletlenül se érintkezhessen semmivel, ami glutént tartalmaz. Fokozottan figyeljenek oda a fűszerekre, szószokra, az edények, fakanalak használatára, valamint minden összetevőre, amit használnak. 
Ha kirándulni mész, vagy elutazol valahova hosszabb távra, mindenképpen készülj Neked való élelemmel, mert sajnos még Magyarország annyira nem fejlett ezen a téren, hogy mindenhol lehetőséged legyen vásárolni valami finomságot magadnak. Készülj többféle étellel - édessel, sóssal -, hiszen nem tudhatod, mikor tudsz venni magadnak bármit is (ezekben az esetekben jó mentőöv lehet a gyümölcs, túrórudi...)
Hogy mikor fognak elmúlni a tüneteid? Ez egyénenként változó... attól is függ, hogy milyen mértékben roncsolódtak a bélbolyhaid, illetve a vékonybeled mekkora szakasza érintett. Van, aki már napok/hetek múltán érzi a változást és folyamatosan szűnnek meg a tünetei, de akkor se ijedj meg, ha ez Nálad tovább tart. Nekem körülbelül 6 hónap kellett ahhoz, hogy meginduljon a javulás, onnantól kezdtem először picit, majd később sokkal jobban érezni magam.
Azonban nem csak "fizikai" tünetei vannak a gluténérzékenységnek. A kezeletlen cöliákia egyik tünete a depresszió... engem sajnos kiválasztott magának a kis szemtelen, ha Te is ebben a cipőben jársz és esetleg azóta még nem színezted újra az életed, akkor ajánlom Neked ezt a bejegyzést:
http://glutenmenteselet.blogspot.hu/2015/01/glutenerzekenyseg-tunete-depresszio.html

És egy kis vidámság a végére, hogy lásd, az idő múlásával tényleg jobb lesz minden. A közérzeted javulásával a hozzáállásod is változik majd, és hidd el, már rutinszerű lesz az egész. :)

http://glutenmenteselet.blogspot.hu/2015/08/egy-liszterzekeny-gondolatai-az-ido.html

Üdvözöllek a gluténmentes életben, ha bármi kérdésed van, nyugodtan keress meg, igyekszem minden levélre időben válaszolni. :)

sign photo sign_zpsd9768155.png
Bokor Bogi isteni hamburgerzsemle receptjét semmi pénzért nem cserélném el. Amióta egyszer nyáron megsütöttem, azóta csak ezt sütjük, ha hambizás van. :)

Hozzávalók
  • 240 g Nutri Free Mix per Pane
  • 125 g natúr joghurt
  • 0,5 dl kézmeleg tej
  • 4 g porélesztő
  • 1 csapott ek. cukor
  • 1 tojás
  • 0,5 kk. só 
  • 2 ek. olaj
  • Kenéshez
    • 1 tojássárgája
    • 1 ek. tej
    • tetejére szezámmag
A tejbe beletesszük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a joghurttal, beleöntjük a már felfutott élesztős tejet, hozzáadjuk a tojást, a kevés sót, majd elkezdjük összedolgozni. Végül mehet bele az olaj, alaposan eldolgozzuk a tésztát, majd vizes kézzel 4 gombócot formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
30 percig meleg helyen pihentetjük őket, majd megkenjük a tejes tojássárgájával, megszórjuk a tetejüket szezámmaggal és 175 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük a bucikat.
Nem csak finomak, nagyon szépek is! :)


Elkészítését videóban is megnézhetitek:

sign photo sign_zpsd9768155.png
Úgy döntöttem, hogy a videóban bemutatott finomságok receptjét bejegyzés formájában is közzéteszem, mert így könnyedén vissza lehet keresni a hozzávalókat is. :)
Ez a baconos bundás virsli Bálint nagy kedvence volt, meg persze mindenkié, de szerinte ez volt az egyik legfinomabb étel, amit valaha készítettem. :) Pedig egyáltalán nem nehéz, sőt... mindenesetre nagyon fincsi. :)

Hozzávalók
  • 150 g Mester család kelt tészta liszt
  • 2 g porélesztő
  • 0,5 kk. só
  • 0,7 dl meleg tej
  • 1 tojás
  • 1 ek. olaj
  • 8 szál virsli
  • 8 szál bacon
  • Kenéshez
    • 1 tojássárgája
    • 1 ek. tej
A tészta száraz összetevőit elkeverjük, beleöntjük a tejet, beleütjük a tojást, majd elkezdjük összedolgozni. Mehet hozzá az olaj is, majd alaposan átdolgozva szépen összeáll a tésztagombóc, amit letakarva meleg helyen 40 percig kelesztünk. Addig a virsliket 4 helyen "beirdaljuk" és rátekerjük a baconszeleteket úgy, hogy a vágásokban "kapaszkodjanak" bele. 
Mikor megkelt a tészta, rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk és 8 hosszú, vékony csíkot vágunk belőle. A csíkokat egyesével megsodorjuk, majd a virsli azon részeire tekerjük, ahol nincs bacon.
Sütés előtt megkenjük egy tojássárgája és 1 ek. tej keverékével, majd 175 fokos sütőbe 20-25 perc alatt készre sütjük. Isteni :)
 

Az elkészítését videóban itt megnézhetitek:

sign photo sign_zpsd9768155.png
Úgy döntöttem, hogy a videóban bemutatott finomságok receptjét bejegyzés formájában is közzéteszem, mert így könnyedén vissza lehet keresni a hozzávalókat is. :)
Lássuk, hogy készül az egyik legnagyobb kedvenc, a fahéjas csiga!

Hozzávalók
  • 250 g Nutri Free Mix per Pane
  • 4 g porélesztő
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • 1 ek. cukor
  • egy csipet só
  • 1,6 dl meleg tej
  • 1 tojás
  • 30 g olvasztott vaj/margarin
  • Töltelékhez
    • olvasztott vaj/margarin
    • 2,5 ek. porcukor
    • 1 ek. fahéj
 A tészta száraz összetevőit elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, beleütjük a tojást és elkezdjük összedolgozni. Közben hozzáadjuk az olvasztott margarint is, majd szépen kidolgozzuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen 50 percig kelesztjük.
Mikor szépen megkelt a tészta, rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a porcukor és fahéj keverékével. Ha kisebb csigákat szeretnénk, akkor a hosszabb oldalánál, ha nagyobbakat, akkor a rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük a tésztát. 
A gyönyörű rétegek elérése érdekében egy kifeszített cérnával vágjuk le a csigákat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 20 percig 175 fokos sütőben sütjük. Akkor kivesszük, meglocsoljuk a csigákat 1,5 dl meleg tej és 1 kk. vaníliás cukor keverékével, majd további 5 percig sütjük és készen is vagyunk. :)


Itt pedig videóban is megnézhetitek az elkészítését:

sign photo sign_zpsd9768155.png
A legújabb videóban egy nagyon egyszerű vacsi elkészítését mutattam meg Nektek. Ezt éppen akkor találtam ki, de szerintem nagyon jól sikerült, elképesztő finom lett... mondhatni olyan "instant kenyérlángos". :D


sign photo sign_zpsd9768155.png
Ezek a gyönyörű rétesek ma készültek... körülbelül 10 perc volt összeállítani, és még 18-20 percet kellett várni, hogy elkészüljön. Elég jó, nem? :)
Isteni finomak lettek, úgyhogy innentől Kisséknél beindul a rétesgyár ;) Nagyon egyszerű, csupán a Spar-ban beszerezhető gluténmentes rizslapra (és egy kevés vízre) van szükség a "rétestésztához". Tökéletesen működik.
Hozzávalók (2 kisebb rúdhoz)
  • 12 db rizslap
  • víz
  • 200 g darált mák
  • 75 g porcukor
  • 2 ek. méz
  • 2 csapott ek. rizsdara
  • 1,8-2 dl tej
  • olvasztott vaj/margarin
  • meggy
Először is a töltelékkel kezdjük, hogy egy icipicit tudjon hűlni. Elkeverjük a mákot a porcukorral, a rizsdarával, a mézzel, ráöntjük a tejet, majd tűzhelyen addig melegítjük, míg egyet "rottyan". 
Levesszük a tűzről és addig félretesszük, hogy ne tűzforrón töltsük a rétesbe.
Levágunk egy nagyobb lap sütőpapírt, majd kiterítjük - ezen fogjuk összeállítani a rizslapokat. Én egy "rúdhoz" 6 rizslapot használtam, ha több "tésztát" szeretnétek bele, akkor nyugodtan mehet duplán, tehát az egy sor rizslapra majd tegyetek még egy sort.
Semmi ördöngösség, csupán vízzel teli tálba mártjuk a rizslapokat néhány másodpercre, hogy picit megpuhuljanak, majd egymást fedve elkezdjük lerakosgatni. Egymás mellé - egymást fedve - hármat teszünk, majd alá indítunk még egy hármas sort, de úgy, hogy a felsőkkel is fedjék egymást. Na és akkor itt jön az, hogyha több tésztát szeretnénk, akkor csinálunk még egy réteget.
Ha megvagyunk, eloszlatjuk rajta a mákos töltelékünk felét, megszórjuk meggyel, majd picit behajtjuk a szélét (már szépen megpuhultak a rizslapok) és a sütőpapír segítségével feltekerjük.
Ugyanezt megismételjük még egyszer, hiszen van még egy adag töltelékünk.
A rudakat tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal és 175 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
Nagyon-nagyon-nagyon finom!! :)






sign photo sign_zpsd9768155.png
Úgy döntöttem, hogy a videóban bemutatott finomságok receptjét bejegyzés formájában is közzéteszem, mert így könnyedén vissza lehet keresni a hozzávalókat is. :)
Nézzük, hogyan készül a sajtos TUC keksz házilag, gluténmentesen.

Hozzávalók
  • 85 g Nutri Free Mix per Pane
  • 40 g rizsliszt
  • 3 g sütőpor
  •  25 g reszelt sajt
  • 1 tojássárgája
  • 45 g olvasztott vaj/margarin
  • 70 g tömlős sajt
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Utána rizsliszttel szórt nyújtólapon vékonyra nyújtjuk, tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle, majd 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük őket.
Isteni finom, tényleg olyan, mint az "igazi". :)


És a videó:

sign photo sign_zpsd9768155.png
Úgy döntöttem, hogy a videóban bemutatott finomságok receptjét bejegyzés formájában is közzéteszem, mert így könnyedén vissza lehet keresni a hozzávalókat is. :)
Kezdjük a kakaós kiflikkel!

Hozzávalók
  • 250 g Schär mix B
  • 4 g porélesztő
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csapott ek. útifűmaghéj
  • 1,7 dl meleg tej
  • 1 tojás
  • 40 g olvasztott margarin/vaj
Töltelék
  • olvasztott margarin/vaj
  • Nesquik kakaópor
Kenéshez
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek.tej
A száraz összetevőket alaposan összekeverjük, ráöntjük a meleg tejet, majd beleütjük a tojást. Robotgép dagasztófejével elkezdjük összedolgozni, mehet az olvasztott margarin, tovább dagasztjuk, majd tiszta konyharuhával letakarva 50 percet kelesztjük. 
Rizsliszttel szórt nyújtólapon vékony, téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott margarinnal/vajjal és megszórjuk Nesquik kakaóporral. Hosszú szárú, vékony háromszögeket vágunk belőle, majd feltekerjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket megkenjük a tojássárgája és az ek. tej keverékével és 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt csodaszépre sütjük őket! :)


A videót pedig itt meg tudjátok nézni:

sign photo sign_zpsd9768155.png
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv 20% kedvezménnyel!!

Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv 20% kedvezménnyel!!

"Életem gluténmentesen" 20% kedvezménnyel megrendelhető!

"Életem gluténmentesen" 20% kedvezménnyel megrendelhető!


KÖVESS FACEBOOK-ON IS!

A blogon megjelenő tartalomra (legyen az kép, szöveg stb...) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül bármely más helyen (weboldal, nyomtatott irat stb...) közzétenni TILOS!

@glutenmenteselet INSTAGRAM

Gluténmentes szórakozás! ;)

Gluténmentes szórakozás! ;)

VÁLASSZ NYELVET

Blogarchívum

  • ▼  2019 (25)
    • ▼  november (6)
      • Hogyan tudunk faragni a költségeken a gluténmentes...
      • Nem lett tőle bajom, úgyhogy gluténmentes!
      • Mely HARIBO termékek gluténmentesek?
      • Bounty és Snickers nyomokban glutént tartalmazhat!
      • Tejmentes túró
      • Hogyan tudom egy termékről eldönteni, hogy gluténm...
    • ►  október (2)
    • ►  szeptember (1)
    • ►  augusztus (3)
    • ►  július (3)
    • ►  június (4)
    • ►  május (2)
    • ►  március (3)
    • ►  február (1)
  • ►  2018 (27)
    • ►  november (1)
    • ►  október (1)
    • ►  szeptember (3)
    • ►  augusztus (1)
    • ►  július (7)
    • ►  június (1)
    • ►  május (5)
    • ►  április (3)
    • ►  február (2)
    • ►  január (3)
  • ►  2017 (126)
    • ►  december (21)
    • ►  november (6)
    • ►  október (14)
    • ►  szeptember (5)
    • ►  augusztus (5)
    • ►  július (1)
    • ►  június (3)
    • ►  május (15)
    • ►  április (13)
    • ►  március (17)
    • ►  február (12)
    • ►  január (14)
  • ►  2016 (171)
    • ►  december (24)
    • ►  november (14)
    • ►  október (23)
    • ►  szeptember (14)
    • ►  augusztus (10)
    • ►  július (9)
    • ►  június (11)
    • ►  május (11)
    • ►  április (11)
    • ►  március (15)
    • ►  február (20)
    • ►  január (9)
  • ►  2015 (222)
    • ►  december (24)
    • ►  november (20)
    • ►  október (18)
    • ►  szeptember (15)
    • ►  augusztus (24)
    • ►  július (20)
    • ►  június (32)
    • ►  május (22)
    • ►  április (10)
    • ►  március (10)
    • ►  február (12)
    • ►  január (15)
  • ►  2014 (170)
    • ►  december (28)
    • ►  november (5)
    • ►  október (11)
    • ►  szeptember (2)
    • ►  augusztus (22)
    • ►  július (20)
    • ►  június (20)
    • ►  május (11)
    • ►  április (13)
    • ►  március (10)
    • ►  február (10)
    • ►  január (18)
  • ►  2013 (36)
    • ►  december (4)
    • ►  november (3)
    • ►  október (7)
    • ►  szeptember (5)
    • ►  augusztus (5)
    • ►  július (4)
    • ►  június (3)
    • ►  április (1)
    • ►  március (1)
    • ►  február (1)
    • ►  január (2)
  • ►  2012 (5)
    • ►  szeptember (3)
    • ►  augusztus (2)

Keresés

Címkék

advent alkotás allergén alma almás bacon barack Barbara liszt bejgli briós BROLL brownie cirokliszt corn flakes cukormentes csiga csoki csokoládé Diétázók boltja dió diós Doves Farm ebéd édess édesség egy napom élesztőmentes életem gluténmentesen eper esküvő étterem fagyi fahéj fánk fasírt Fekete bors étterem forrócsoki főétel főételek Free from liszt gesztenyés gluténérzékenységi gyors gluténérzékenységi gyorstalpaló glutenix gofri gombóc grill gyors gyros gyümölcs Hadarik Rita halloween hamburger hot dog hús húsvét ischler isler ital jégkrém kakaós kakaós csiga kalács karácsony karamella kávé keksz kelt kelt tészta kenyér képviselőfánk kezdőknek kifli kirándulás kókuszgolyó kókuszos körte krémleves krumpli kuglóf kukoricakeményítő lángos lasagne lekvár lélek leveles tészta leves linzer lisztmentes mákos málna McDonald's meggy Mester család mester süteményliszt mézes mézeskalács minifánk muffin nápolyi NoCarb nokedli nutri free nyár ősz palacsinta Pécs péksütemény perec piskóta pite pizza pizzaszósz pogácsa praktikák rántott reggeli rétes rizsdara rizsliszt RIZSLISZTBŐL ropi sajtos saláta Schär Schär mix smoothie sós sütemény sütés nélkül szendvics szénhidrátcsökkentett szilvásgombóc szilveszter születésnap tea Tegyünk együtt egymásért tejmentes termék termékek test testsúly tészta tésztasaláta tesztelés tojásmentes torta túró túrós tünet utazás vendégposzt videó zabpehely zöldség zsemle

Népszerű bejegyzések

  • Gluténmentes fonott kalács
    Ez az első olyan fonott kalácsom, ami nem csak ízre és állagra tökéletes, hanem valami eszméletlen gyönyörű is és totálisan el vagyok ájulva...
  • Gluténmentes triplacsokis brownie RIZSLISZTBŐL
    Na, ez ám a full csokis finomság... és nem azért tripla, mert van benne kakaó, meg ez meg az. Ebben konkrétan háromféle csokoládé van, ráadá...
  • Gluténmentes édes aprósütemények
    Ilyen egy tökéletes recept. Olyan finomság, amiről senki meg nem mondaná, hogy gluténmentes, az egész család (csak én vagyok gluténérzékeny...
  • Életem gluténmentesen KÖNYV!
    Olyan izgatott vagyok! Megjelent a könyvem "Életem gluténmentesen" címmel a BOOOK Kiadó gondozásában. ♥ Annyian írtáto...
  • Gluténmentes tökös-mákos rétes
    A mellettünk lévő kis faluban, október elején/közepén minden évben töklámpás fesztivált rendeznek. Amikor gyerekek voltunk, többször faragtu...

.

Rendszeres olvasók

Copyright © 2016 Gluténmentes élet. Created By OddThemes & Distributed By Free Blogger Templates