Gluténmentes lekvárfőzés
A lekvárfőzésnél is oda kell figyelni, hiszen nagyon sok zselésítőanyag tartalmaz glutént. A Haas zselésítőszert használtuk, ugyanis erre konkrétan rá van írva, hogy gluténmentes. Ráadásul kevesebb cukrot is igényel, mint a többi.
Először is alaposan megmostuk az epret, majd "megtisztítottuk", vagyis levágtuk a kis szárukat és a rossz részeket is. Utána összeturmixoltuk, majd lemértük. Nekünk 3 kg lett, ehhez kimértünk 40 dkg cukrot (a recept kicsit többet ír, de mi nem tettünk bele annyit) és 2 csomag zselésítőszert.
Egy nagy lábosban elkezdtük forralni, beletettük a zselésítőt, majd mikor felforrt, hozzáadtuk a cukrot és még 5 percig főztük.
Egy nagy lábosban elkezdtük forralni, beletettük a zselésítőt, majd mikor felforrt, hozzáadtuk a cukrot és még 5 percig főztük.
Ilyen szépek lettek. :) Főzzetek Ti is lekvárt, hiszen amit mi csinálunk, abban biztosan tudjuk, hogy mi van.
Tags:
lekvár
0 hozzászólás