Gluténmentes mikrós süti
Tipikusan az a sütemény, amit úgy nagyon megkíván az ember. Amikor nagyon ennénk valami édességet, de "jaj, nincs itthon semmi", "jaj, nincs kedvem szutykolódni vele", "jaj, mire elkészülne már nem is fogom kívánni".
5 perc alatt kész! 2 az előkészület és 3 alatt megsül. Jó, mi? :)
Vegyünk egy 3 dl-es bögrét és töltsük meg a következőkkel:
- 2 ek. rizsliszt
- 2 ek. Schär mix it (tulajdonképpen bármi jó, de nem akartam csak rizsliszttel... legközelebb kipróbálom, hátha... :))
- 2 ek. cukor
- 0,5 ek. vaníliáscukor
- 1 csapott kk. sütőpor
- 4 ek. tej
- 2 ek. olaj
- 1 tojás
- feldarabolt csokoládé
Jó alaposan keverjük ki, majd 3 percre tegyük mikróba. Tádáááááám, kész is!
Én megvártam, míg hűl egy kicsit, megkentem a tetejét Nutellával, tettem rá egy kis eperlekvárt és beleállítottam egy epret.
Nagyon finom lett és mindössze 5 percet igényelt. :)
Csinos. :)
Jó étvágyat kívánok!
3 hozzászólás
Hmmm, de jól néz ki!
VálaszTörlésA mikro hanyas fokozatán készítetted?
A legnagyobb fokozatra tettem. :)
TörlésNagyon finom lett,én kókuszreszeléket is tettem bele két ek, és három ek rizslisztet más lisztet nem használtam. Fotózni már nem tudtam mert pillanatok alatt elfogyott. :)
VálaszTörlés