Gluténmentes lángos
A Balaton part és a strandok legnagyobb kihívása a lángos. Hiába tocsog az olajban és ezáltal nem éppen nevezhető egészségesnek, igenis hozzátartozik a strandoláshoz. Persze annak, aki nem gluténérzékeny...
Utálok kimaradni a dolgokból és utálom, ha nekem le kell mondanom valamiről. Míg régen ezt duzzogással és sírással intéztem el, ma inkább megsütöm magamnak gluténmentesen. Mennyivel jobb megoldás, nemde? :)
A receptet a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok csoportban találtam, Sebestyén Andrea töltötte fel egy tündéri falatozó kislánnyal. Elkészítettem és lehidaltam. Úristen! Ennyire finom lángost! Olyan, mint a parti, sőt finomabb! És nem szívja meg magát olajjal! Mit mondjak még? Hát komolyan mondom, majdnem sírva fakadtam, mikor beleharaptam. Ezer meg ezer éve nem ettem ilyen "igazi" lángost.
Köszönöm szépen a receptet Andrea, ez egy csoda!
1 kevéske laktózmentes tejben felfuttattam 15 g élesztőt, majd mikor felfutott, 25 dkg Schär mix B-vel, egy kis sóval, 15 dkg laktózmentes joghurttal és 1 tojással egy tálba öntöttem. Robotgép dagasztófejével alaposan eldolgoztam, majd hűtőbe tettem, és akkor vettem elő, amikor ki szerettem volna sütni. Hűtőben is gyönyörűen megkelt, de mielőtt kisütjük, valamivel előbb vegyük ki a hűtőből és pihentessük picit szobahőmérsékleten.
Forró olajban kisütöttem, papírtörlővel leitattam róla az olajat (nem szívta meg magát), megkentem fokhagymával, laktózmentes tejföllel és trappista sajtot reszeltem rá. Természetesen sima fehér papíron tálaltam, mert a strandon is így adják... :$ :)
13 hozzászólás
Nagyon szívesen Dóri!
VálaszTörlésEredetileg a recept búza lisztes de kipróbáltam GM lisztel.
És Vivikém nagy örömére sikerült és nagyon finom lett :)
Örülök hogy ezzel a recepttel sikerült neked és remélem másoknak is örömet okoznom .
Nem csodálom, hogy Vivike odavolt, jobb, mint a "régi". :) Én is remélem, hogy sokaknak segít ez a recept, nekem nagyon hasznos volt, végre igazi lángost ettem. Köszönöm még egyszer. :)
TörlésMuszáj hűtőbe tenni, vagy szobahőmérsékleten is kelhet?
VálaszTörlésÉs nagyon várom a beszámolót a kürtős kalácsról :)
Juli
Nem muszáj, én csak azért tettem hűtőbe, mert órákkal később sütöttem ki. :)
TörlésA kürtőskalács ízre nagyon fincsi lett, viszont a technikán még dolgoznom kell... lehet, hogy marad a sütős verzió és nem fogom használni ezeket a sütőfákat... még kitapasztalom és ha jól sikerül, mindenképpen megosztom a tapasztalatokat. :)
Elkészült a lángos, tényleg nagyon finom!!! Teljesen olyan, mint az "igazi" :)
TörlésNagyon örülök neki, hogy jól sikerült. :)
Törlésköszönöm szépen a receptet.most nekiállok és végignézem a többit is.
VálaszTörlés:)
TörlésSzia Dóri,
VálaszTörlésMost készítem a lángost, izgatottan várom a végeredményt. �� Szeretném kérdezni, higy sikerült azóta a kürtőskalács, elérhető a recept? Azt is nagyon imádom, szívesen kipróbálnám. ��
További sok sikert, és köszönet a fini receptekért! ��
Üdv.,
Andi
Sziasztok
VálaszTörlésaz elobb sutottem meg a langost.nagyon finom az ize,viszont a formazassal voltak gondok...csak ragadt es ragadt...vegul vhogy megformaztam.de tanacsot szeretnek kerni,ki,h formazza
koszi
udv
egy langosimado
Kedves Dóri, egész éjszakát is lehet a hűtőben? Mert este összeállítanám és csak reggel sütném ki. Köszönöm, Dóri
VálaszTörléscsak az a joghurt nem tetszik benne, ha a nélkül lehetne??
VálaszTörlésDóri ezt a be dagasztott tésztát hány napig tárolhatom? én vagyok az egyetlen gluténérzékeny, megyünk nyaralni, és elég lenne egyszerre 1-2 darabot kisütni egy napra
VálaszTörlés