Gluténmentes lángos


A Balaton part és a strandok legnagyobb kihívása a lángos. Hiába tocsog az olajban és ezáltal nem éppen nevezhető egészségesnek, igenis hozzátartozik a strandoláshoz. Persze annak, aki nem gluténérzékeny...
Utálok kimaradni a dolgokból és utálom, ha nekem le kell mondanom valamiről. Míg régen ezt duzzogással és sírással intéztem el, ma inkább megsütöm magamnak gluténmentesen. Mennyivel jobb megoldás, nemde? :)
A receptet a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok csoportban találtam, Sebestyén Andrea töltötte fel egy tündéri falatozó kislánnyal. Elkészítettem és lehidaltam. Úristen! Ennyire finom lángost! Olyan, mint a parti, sőt finomabb! És nem szívja meg magát olajjal! Mit mondjak még? Hát komolyan mondom, majdnem sírva fakadtam, mikor beleharaptam. Ezer meg ezer éve nem ettem ilyen "igazi" lángost.
Köszönöm szépen a receptet Andrea, ez egy csoda!

1 kevéske laktózmentes tejben felfuttattam 15 g élesztőt, majd mikor felfutott, 25 dkg Schär mix B-vel, egy kis sóval, 15 dkg laktózmentes joghurttal és 1 tojással egy tálba öntöttem. Robotgép dagasztófejével alaposan eldolgoztam, majd hűtőbe tettem, és akkor vettem elő, amikor ki szerettem volna sütni. Hűtőben is gyönyörűen megkelt, de mielőtt kisütjük, valamivel előbb vegyük ki a hűtőből és pihentessük picit szobahőmérsékleten.


Forró olajban kisütöttem, papírtörlővel leitattam róla az olajat (nem szívta meg magát), megkentem fokhagymával, laktózmentes tejföllel és trappista sajtot reszeltem rá. Természetesen sima fehér papíron tálaltam, mert a strandon is így adják... :$ :)

sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

13 hozzászólás

  1. Sebestyén Andrea2014. augusztus 15. 22:51

    Nagyon szívesen Dóri!
    Eredetileg a recept búza lisztes de kipróbáltam GM lisztel.
    És Vivikém nagy örömére sikerült és nagyon finom lett :)
    Örülök hogy ezzel a recepttel sikerült neked és remélem másoknak is örömet okoznom .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csodálom, hogy Vivike odavolt, jobb, mint a "régi". :) Én is remélem, hogy sokaknak segít ez a recept, nekem nagyon hasznos volt, végre igazi lángost ettem. Köszönöm még egyszer. :)

      Törlés
  2. Muszáj hűtőbe tenni, vagy szobahőmérsékleten is kelhet?
    És nagyon várom a beszámolót a kürtős kalácsról :)
    Juli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem muszáj, én csak azért tettem hűtőbe, mert órákkal később sütöttem ki. :)
      A kürtőskalács ízre nagyon fincsi lett, viszont a technikán még dolgoznom kell... lehet, hogy marad a sütős verzió és nem fogom használni ezeket a sütőfákat... még kitapasztalom és ha jól sikerül, mindenképpen megosztom a tapasztalatokat. :)

      Törlés
    2. Elkészült a lángos, tényleg nagyon finom!!! Teljesen olyan, mint az "igazi" :)

      Törlés
    3. Nagyon örülök neki, hogy jól sikerült. :)

      Törlés
  3. köszönöm szépen a receptet.most nekiállok és végignézem a többit is.

    VálaszTörlés
  4. Szia Dóri,
    Most készítem a lángost, izgatottan várom a végeredményt. �� Szeretném kérdezni, higy sikerült azóta a kürtőskalács, elérhető a recept? Azt is nagyon imádom, szívesen kipróbálnám. ��
    További sok sikert, és köszönet a fini receptekért! ��
    Üdv.,
    Andi

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok

    az elobb sutottem meg a langost.nagyon finom az ize,viszont a formazassal voltak gondok...csak ragadt es ragadt...vegul vhogy megformaztam.de tanacsot szeretnek kerni,ki,h formazza
    koszi
    udv
    egy langosimado

    VálaszTörlés
  6. Kedves Dóri, egész éjszakát is lehet a hűtőben? Mert este összeállítanám és csak reggel sütném ki. Köszönöm, Dóri

    VálaszTörlés
  7. csak az a joghurt nem tetszik benne, ha a nélkül lehetne??

    VálaszTörlés
  8. Dóri ezt a be dagasztott tésztát hány napig tárolhatom? én vagyok az egyetlen gluténérzékeny, megyünk nyaralni, és elég lenne egyszerre 1-2 darabot kisütni egy napra

    VálaszTörlés