Virsli gluténmentes pongyolában


Tegnap volt 4 szál virslim és kezdtem éhes is lenni. A sima virsli annyira nem vonzott, viszont egy bundába csomagolt annál inkább --> virsli pongyolában. Kreatív nevét Krisztával találtuk ki legalább 15 évvel ezelőtt, ugyanis a Frakk című mesében a macskák menüje egér volt - pongyolában. Pont utána ettünk ilyen virslis finomságot, kapva-kaptunk a mese aktualitásán és nevet adtunk az ételnek. Azóta nálunk így fut.

Gyorsan bedagasztottam a szokásos csoda kelt tésztámat (fél adagot, a 4 virslihez pont ennyi kellett!!)

1 dl langyos, cukros vízben felfuttattam 7 g élesztőt. Kimértem 100 g Schär mix B-t és 25 g rizslisztet, tettem bele kb. egy fél tk. sót és egy tk. burgonyapelyhet. Erre ráöntöttem az élesztős löttyöt, majd robotgép dagasztófejével és közben hozzáadott 1 ek. olívaolajjal simára dolgoztam. 
Fél órát kelesztettem.
Fél óra után kinyújtottam, csíkokat vágtam belőle és a félbevágott virslikre tekertem. Megkentem őket tojással, megszórtam szezámmaggal, majd 175 fokon 20-25 percig sütöttem.



sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. Ezzel a recepttel dolgozok azóta mióta ráleltem! Imádom!!! Köszönöm Dóri! 🌈😊🌭

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen ezt az egyszerű,de nagyszerű receptet.Gyakran meg fogom sütni az unokámnak.

    VálaszTörlés