Gluténmentes wrap (Schär)

Nem ettem még igazi wrap-ot. Egyszer megpróbálkoztam a házi elkészítéssel, finom lett, sőt, nagyon ízlett, de ehhez egyszerűen nem mérhető. 
Most először próbáltam ki a Schär wraps-ot, és elrabolta a szívemet. Isteni finom!
Én ezúttal egy görögös verziót készítettem, egy fél csirkemellet felszeltem kisebb darabokra, majd alaposan bedörzsöltem gyros fűszerrel és rövid időre hűtőbe tettem. Addig vékony csíkokra vágtam egy kis jégsalátát, felkockáztam egy paradicsomot, néhány vastagabb szelet uborkát és egy kis mozzarella sajtot is.
Fél pohár joghurtba tettem egy kis fokhagyma granulátumot, sót és cukrot, ez szolgált öntetként. Ekkor kivettem a befűszerezett csirkekockákat a hűtőből, majd kevés olívaolajon megpirítottam őket. 
A wraps esetében a csomagoláson lévő utasítás szerint jártam el, felforrósított serpenyőben mindkét felét 2-3 percig melegítettem/pirítottam.
Ahogy kivettem a tésztát a serpenyőből, kicsit meglocsoltam a szószommal, rátettem a zöldségeket, a húst, a mozzarella sajtot, löttyintettem még egy adagot az öntetből, majd felhajtottam az alját, és behajtottam a két szélét. Fogpiszkálóval tűztem meg, nehogy szétjöjjön, mert igen gazdagon megraktam.


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás

  1. Szia Dóri!

    Köszönöm minden gluténérzékeny nevében, hogy időt és pénzt nem kímélve próbálkozol megállás nélkül gluténmentes finomságok elkészítésével, tesztelésével, ill. ezek - és ez a lényeg - megosztásával!

    Kezdőként így nem kell mindent próbálgatni, a sötétben tapogatózni, hogy milyen lisztet, keményítőt, stb. keverjünk egymással a kenyér elkészítéséhez, így már az első sütésekből is ehető, sőt finom kenyeret varázsolhatunk. Így nem veszi el a kedvünket a kezdeti sikertelenség.

    Ez nagyon fontos, mert nem elég, hogy az elején még rosszul van az ember, még jobban lelombozódik a konyhai sikertelenségek miatt.

    Sok kitartást és jó egészséget kívánok Neked!

    Köszönöm, köszönjük!
    Varga Pál

    VálaszTörlés