Gluténmentes krumplis nudli rizsliszttel
Az évszámot sem tudom, hogy mikor ettem utoljára nudlit, pedig imádtam. Most valahogy beugrott, hogy miért is nem csináltam eddig? Úgyhogy fogtam magam, lementem a pincébe egy kis krumpliért és nekiálltam. :)
Hozzávalók
- 450 g főtt krumpli
- 1 közepes méretű tojás
- 200 g rizsliszt
- só
- gluténmentes zsemlemorzsa, olaj
A krumplit meghámoztam, felkockáztam, megfőztem, összetörtem, majd hagytam kihűlni. Mikor kihűlt, beleütöttem a tojást, eldolgoztam és hozzáadtam a lisztet, valamint a sót. Jól gyúrható tésztát kaptam, amiből apró nudlikat formáztam.
Forró, sós vízben megfőztem őket, majd kevés olajon megpirított gluténmentes zsemlemorzsába forgattam a csapatot.
Mi áfonyalekvárral ettük, isteni volt! :)
Mi áfonyalekvárral ettük, isteni volt! :)
3 hozzászólás
Érdekes,hogy én is ezt a receptet kísérleteztem ki.:)Szilvás,barackos gombócot is késztettem belőle,nagyon finom volt.
VálaszTörlésErdeklodnek,hogy tojas nelkul is mukodik? Vagy tojashelyettesitovel? Koszonom!
VálaszTörlésMilyen szolgaltatast hirdethetek?
VálaszTörlés