Gluténmentes krumplis pogácsa rizslisztből // Potato scones with rice flour
SCROLL DOWN FOR ENGLISH!
Hetek óta vágytam már egy jó krumplis pogácsára, aminek a külseje nyálcsorgatósan roppan, a belseje mégis vajpuha. Hát most meg is valósítottam, nagyon-nagyon finom lett. Mindössze 4 féle összetevő kell bele, és épp azt fogalmaztam meg magamban, hogy mennyire olcsó finomság. Innentől gyakrabban fogom készíteni, mert mindenki rögtön rákapott... és legközelebb már dupla-adaggal dolgozunk... :D
Hetek óta vágytam már egy jó krumplis pogácsára, aminek a külseje nyálcsorgatósan roppan, a belseje mégis vajpuha. Hát most meg is valósítottam, nagyon-nagyon finom lett. Mindössze 4 féle összetevő kell bele, és épp azt fogalmaztam meg magamban, hogy mennyire olcsó finomság. Innentől gyakrabban fogom készíteni, mert mindenki rögtön rákapott... és legközelebb már dupla-adaggal dolgozunk... :D
Hozzávalók
- 500 g főtt krumpli
- 80 g sertészsír
- 175 g rizsliszt
- 1,5 - 2 tk. só
- Tetejére: tojás
A krumplit megfőztem, összetörtem és hűlni hagytam. Eldolgoztam a zsírral, majd hozzáadtam a sót, a lisztet és összegyúrtam. Egy lágy, de jó állagú tésztát kaptam (ha ti túl lágynak, ragacsosnak érzitek, akkor még nyugodtan gyúrjatok hozzá rizslisztet), amit rizsliszttel szórt lapon icipicit átgyúrtam, kinyújtottam és kiszaggattam.
A tetejüket megkentem tojással és 175 fokos sütőben pirulásig sütöttem őket (körülbelül 30 perc).
Pontosan ahogy szerettem volna: kívül roppan, belül pedig vajpuha ♥
One of the easiest and most delicious scones I've ever tried. :)
Ingredients:
- 500 g cooked potato
- 80 g lard
- 175 g rice flour
- 1,5 tsp. salt
- To the top: egg
Line a baking tray with baking paper and put the scones on it.
Brush them with a beaten egg and bake them for about 30 minutes.
Simply the best ♥
10 hozzászólás
Szia Dóri, vajon vajjal is jó lenne zsír helyett? Köszi, Juli
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésKókuszolajjal is jó, szerintem vajjal is finom lehet! ;)
Kipróbáltam, jó vajjal is :) Juli
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésGondolkodom h. megcsinálom édesburgonyából, kókuszzsírral és rizsliszt helyett kókuszliszttel. A kókuszlisztből szerinted kevesebb kellhet? Köszönöm szépen előre is! :-)
Szia! Jó lett végül? Köszi a választ!
TörlésSzia Dóri! Arra emlékszel esetleg,hány darab lesz ebből az adagból? ��
VálaszTörlésKedves Dóri! Fantasztikus az oldal, az összes recepted és te magad is! Rengetegünknek nyújtasz olyan segítséget, amit egyszerűen nem is lehet eléggé megköszönni! Nagyon hálás vagyok neked és köszönöm, hogy erőt is adsz a sok-sok szuper recept és infó mellett! :)
VálaszTörlésse sütőpor, se tojás?
VálaszTörlésTöbb féle rizslisztes pogácsával próbálkoztam ma délután,Ez lett a legjobb.Kókuszzsírral készítettem. Köszi a receptet!
VálaszTörlésPontosan követtem a receptet, aznap nagyon finom volt, másnapra viszont teljesen kiszikkadt, fûrészpor jellegû lett. Van valami tippetek miért? Még csak most kezdtem el kísérletezni a teljesen Mentes sütéssel. Amúgy szuper könnyû recept, köszönöm ♥️
VálaszTörlés