A kakaós csiga nálunk az örök kedvenc, amiből sosem lehet túl sok és sosem készülhet túl gyakran.
Talán ezzel nem csak mi vagyunk így. :)
Most annyit változtattam rajta, hogy nem apróbb csigákat készítettem, hanem igyekeztem sokkal rétegesebb és közben vékonyabb csigákat sütni. Szerintem elképesztő jól néznek ki és emellett persze isteni finomak is ♥
Hozzávalók
- 250 g Nutri Free Mix per Pane
- 4 g porélesztő
- 30 g cukor
- 1 mk. só
- 1 csapott ek. útifűmaghéj
- 150 ml meleg tej
- 1 tojás
- 2 ek. olaj
Én most ezúttal nagyon hosszúra és vékonyra nyújtottam a tésztát (csak a sok réteg miatt, amúgy mehet a hagyományos téglalap változat), megkentem a tetejét olvasztott vajjal és megszórtam Nesquik kakaóporral. A kis vékonyka oldalánál kezdtem a feltekerést, majd a szokásosnál vékonyabb csigákat szeleteltem a tekercsből.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és még 20 percet kelesztettem a csigákat. 175 fokos sütőben 20 percig sütöttem őket, majd meglocsoltam a csigákat 1 dl meleg vízben feloldott egy csomag vaníliáscukorral és további 4 percre visszatettem a tepsit a sütőbe.
A tetejére karamellizálódott vaníliás cukor és a pihe-puha könnyű tészta kakaóval töltve tökéletes párosítás ♥ :)
1 hozzászólás
Szia, kislányomról most derült ki, hogy lisztérzékeny, ezért keresgélek neki recepteket.
VálaszTörlésVan tapasztalatod ennek a kakaós csigának a lefagyasztásával?