Gluténmentes kakaós csiga

A kakaós csiga nálunk az örök kedvenc, amiből sosem lehet túl sok és sosem készülhet túl gyakran.
Talán ezzel nem csak mi vagyunk így. :)
Most annyit változtattam rajta, hogy nem apróbb csigákat készítettem, hanem igyekeztem sokkal rétegesebb és közben vékonyabb csigákat sütni. Szerintem elképesztő jól néznek ki és emellett persze isteni finomak is ♥

Hozzávalók

  • 250 g Nutri Free Mix per Pane
  • 4 g porélesztő
  • 30 g cukor
  • 1 mk. só
  • 1 csapott ek. útifűmaghéj
  • 150 ml meleg tej
  • 1 tojás
  • 2 ek. olaj
 A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, hozzáadjuk a tojást és az olajat és robotgép dagasztófejével összedolgozzuk a tésztát. Letakarva kb. 50 percig kelesztjük.
Én most ezúttal nagyon hosszúra és vékonyra nyújtottam a tésztát (csak a sok réteg miatt, amúgy mehet a hagyományos téglalap változat), megkentem a tetejét olvasztott vajjal és megszórtam Nesquik kakaóporral. A kis vékonyka oldalánál kezdtem a feltekerést, majd a szokásosnál vékonyabb csigákat szeleteltem a tekercsből.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és még 20 percet kelesztettem a csigákat. 175 fokos sütőben 20 percig sütöttem őket, majd meglocsoltam a csigákat 1 dl meleg vízben feloldott egy csomag vaníliáscukorral és további 4 percre visszatettem a tepsit a sütőbe.
A tetejére karamellizálódott vaníliás cukor és a pihe-puha könnyű tészta kakaóval töltve tökéletes párosítás ♥ :)





Share:

1 hozzászólás

  1. Szia, kislányomról most derült ki, hogy lisztérzékeny, ezért keresgélek neki recepteket.
    Van tapasztalatod ennek a kakaós csigának a lefagyasztásával?

    VálaszTörlés