Gluténmentes sós ropi

Imádom a ropit, de gondolom ismerős Nektek is a tény, hogy sajnos a gluténmentes ropik nem éppen pénztárcabarát finomságok. Annak ellenére, hogy néha-néha meglepem magam egy csomaggal úgy döntöttem, hogy házilag fogom sütni, ugyanis mindössze 200 g lisztből hatalmas adag ropit lehet készíteni. (Ez sokáig kitart, kivéve akkor, ha az egész család rákap és mindenki egy emberként ropogtatja addig, amíg el nem fogy.) Szóval jó búvóhelyet kell neki találni.
Ez a változat hihetetlenül ropogós lett, már többféle receptet próbáltam többféle liszttel, eddig ez lett a legropisabb ropi. :)

Hozzávalók
  • 200 g BROLL gluténmentes kenyérliszt
  • 2 g porélesztő
  • 0,5 tk. cukor
  • 0,5 tk. só (ha nem szórjátok meg nagyszemű sóval, akkor mehet bele több)
  • 130 ml meleg tej
  • 2 ek. olaj (ha szeretitek az olívaolaj ízét, akkor mehet az)
A lisztet elkeverjük a porélesztővel, cukorral, sóval, majd ráöntjük a meleg tejet, hozzáadjuk az olajat és robotgép dagasztófejével kidolgozzuk a tésztát.
Olajspray-vel lefújt nyújtólapon (ennek hiányában olajjal nagyon vékonyan megkenjük a lapot) dolgozunk tovább, a tésztát kétfelé vesszük, majd egyesével vékonyra nyújtjuk (olyan magasságú téglalapot nyújtunk belőle, amekkora magasra szeretnénk a ropikat). Egy nagyon széles téglalap lesz a végeredmény. A tetejét lekenjük tojással, megszórjuk nagyszemű sóval, majd nagyon vékony szeletekre szeljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és 180 fokos sütőben pirulásig sütjük a csapatot (kb. 10 perc).
Kezdődhet a ropogtatás! ;)





Share:

1 hozzászólás