December 12. - Forralt bor
A tél elengedhetetlen kiegészítője, akárcsak egy meleg sál. Na jó, egy kicsit túloztam, mert a forralt bor csak addig melegít, amíg iszod, viszont nagyon finom, a sál meg nem, úgyhogy 1:1. Karácsonyi vásárokban járva mindenhol forralt borba botlik az ember, azonban sajnos nem bízhatunk meg bennünk, mert vannak olyan forralt bor fűszerek, amik bizony glutént tartalmaznak. Otthon viszont elkészíthetjük az isteni forralt borunkat és áthívhatjuk a barátainkat, esetleg termoszba töltve vihetjük magunkkal a karácsonyi vásárba. :)
A receptet úgy ollóztam össze innen-onnan.
2 dl vizet elkezdünk melegíteni, majd hozzáadunk ízlés szerint szegfűszeget, fahéjat, kis gyömbért. Teszünk bele 1 evőkanál cukrot és 2 evőkanál mézet, majd egy narancsot karikákra vágva (befigyelhet 1-2 karika citrom is). Amikor már beleöntjük az egy üveg vörösbort, figyeljünk oda, hogy már csak melegítsük és ne forrjon fel.
Egészségetekre! :)
0 hozzászólás