Gluténmentes újévi malackák
Mostanában a Pinterest az én múzsám, rengeteg ötletet és ihletet merítek onnan. Mint például ezeket a tündéri malacokat is. Sokféle megvalósítását láttam, a sokból összegyúrtam egyet és így születtek meg az én kispofáim.
A nemrégiben elkészített bucikról írtam Nektek, hogy teljesen olyanok, mint a hagyományos óriáspogácsák. Így annak a receptjét használtam fel a malacok elkészítéséhez. Recept ITT.
Imádom ezt a tésztát, olyan jó állaga van. ♥ Miután megkelt kinyújtottam (1-1,5 cm-re) és egy nagyobb/közepes méretű pogácsaszaggatóval köröket szaggattam belőle. A körök között kialakult tészta-feleslegből pedig kivágtam a jövendőbeli füleket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a köröket, tojással hozzájuk ragasztottam a füleket. Tojással megkentem mindegyik malac-pofát, majd feketeborssal szemeket, virslikarikával pedig orrot varázsoltam nekik. (A virslibe egyébként hurkapálcával csináltam orrlyukakat, de a sütés alatt tökéletesen összesültek, így semmi nem látszik belőlük. :D)
175 fokon kb. 20 percig sütöttem őket.
Malacorrú barátaim és jómagam nevében kívánok Mindenkinek sok boldogságot, egészséget és sikereket az új évre! :)
2 hozzászólás
A rizslisztes pogácsarecepteddel is működik, muszáj volt kipróbálnom :)
VálaszTörlésBoldog új évet sok új recepttel! Juli
Drága Juli! Örülök, hogy jól sikerült azzal a recepttel is! :) Én is nagyon boldog új évet kívánok!! :)
Törlés