Gluténmentes fűszeres keksz
Valamiért mostanában nem nagyon kívántam az édességet, így muszáj volt valami sósat - és gyorsat - sütnöm. Ezúttal nem egy ropogós keksz volt a cél, inkább egy olyan "lélekmelengető", puhább verzió.
Ha nem kenjük le a tetejét tojással, akkor tojásmentes is lesz a recept, úgyhogy aki arra érzékeny, bátran készítse el egy matt verzióban.
Hozzávalók:
- 200 g Mester kelt tészta liszt
- 0,5 kk. Naturbit kenyérfűszer
- 0,5 kk. só
- 7 g sütőpor
- 170 g tejföl
- 40 g olvasztott vaj
- 40 g reszelt füstölt sajt
- + átgyúráshoz, szóráshoz kevés rizsliszt
- kenéshez: tojás (elhagyható)
Ismét a jelenlegi agyi kapacitásomra utal, hogy egy sütőporos tésztába én tündéri pillangó formákat nyomtam, és valamiért nem jutott el az agyamig, hogy ez nőni fog a sütőben és teljesen szétesik a minta. No, mindegy, az ízén nem változtatott! :D
0 hozzászólás