Gluténmentes gesztenyés sütemény

Ezt a nagyon finom és szemrevaló sütikét Anya készítette. Régen nagyon sokszor sütöttünk gesztenyés finomságokat, mostanában valamiért annyira nem volt jellemző - úgyhogy ezúttal mindenki lecsapott rá. Egy egyszerű sütiről van szó, mégis nagy csábító és hódító.
Első körben sütünk egy 6 tojásos piskótát, majd mikor kihűlt, megtöltjük az alábbi krémmel.

Hozzávalók
  • 45 dkg gluténmentes gesztenyemassza
  • 0,5 dl meleg tej
  • 50 g vaj
  • rumaroma
  • 3,5 dl Hulala
A gesztenyemasszát elkeverjük a kevéske meleg tejjel, az 50 g vajjal, kis rumaromával ízesítjük. Felverjük a Hulala-t, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés krémmel. A kihűlt piskótát kettévágjuk, a krém 2/3-át a két lap közé töltjük, a tetejére pedig rákenjük a maradékot.
Gesztenyemassza-forgáccsal, tejszínhabbal díszítjük.
Isteni finom! :)
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás