Gluténmentes gesztenyés sütemény

Ezt a nagyon finom és szemrevaló sütikét Anya készítette. Régen nagyon sokszor sütöttünk gesztenyés finomságokat, mostanában valamiért annyira nem volt jellemző - úgyhogy ezúttal mindenki lecsapott rá. Egy egyszerű sütiről van szó, mégis nagy csábító és hódító.
Első körben sütünk egy 6 tojásos piskótát, majd mikor kihűlt, megtöltjük az alábbi krémmel.

Hozzávalók
  • 45 dkg gluténmentes gesztenyemassza
  • 0,5 dl meleg tej
  • 50 g vaj
  • rumaroma
  • 3,5 dl Hulala
A gesztenyemasszát elkeverjük a kevéske meleg tejjel, az 50 g vajjal, kis rumaromával ízesítjük. Felverjük a Hulala-t, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés krémmel. A kihűlt piskótát kettévágjuk, a krém 2/3-át a két lap közé töltjük, a tetejére pedig rákenjük a maradékot.
Gesztenyemassza-forgáccsal, tejszínhabbal díszítjük.
Isteni finom! :)
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás

  1. Kedves Dóri! Én megvettem a könyved, és elég gyakran próbálkoztam már gluténmentes sütik elkészítésével, de a receptjeid alapján szinte sose sikerül. Alig van leírva, hogy pontosan mit és hogyan kell csinálni. Nekem nincs se olyan mamám, vagy édesanyám, aki megtanított volna az alapokra. Nincs leírva, mit milyen hőmérsékleten kell kezelni, vagy egyáltalán hogyan kéne kinéznie. Ez lehet egyértelmű egy olyan háziasszonynak, aki ebben nőtt fel, de nekem semmi tapasztalatom nincs. A gluténmentesség még inkább megnehezíti a dolgot, így célszerűbb lenne olyan recepteket létrehozni, amiben az alapok is szerepelnek, mert így csak a kukában köt ki minden sajnos.

    VálaszTörlés