Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett gyümölcsös-túrós batyu
Nagyon régóta szerettem volna már kipróbálni a NoCarb rost sütőmixet. Valljuk be, a gluténmentes lisztkeverékek többsége nem szűkölködik szénhidrátban, ez pedig nekünk nem valami jó.
Elképesztő jó ötletnek tartom ezt a rostmixet, hiszen gyakorlatilag szinte szénhidrátmentes finomságokat tudunk varázsolni belőle.
Elsőként én egy gyümölcsös-túrós batyuval próbálkoztam, de képzeljétek el, hogy 100 g, ismétlem: 100 g rostmixből annyi tésztám lett, hogy végül mást is sütöttem belőle. :D (Annak a receptjét is majd hozom, bár a tészta ugye ugyanez.:))
Hozzávalók
- 100 g NoCarb rostmix
- 2 g porélesztő
- fahéj ízlés szerint (nagyon finom alapízt ad neki, de ha nem szeretitek, elhagyható :) )
- vanília aroma (ugyanaz az eset, mint a fahéjnál)
- 20 g cukornak megfelelő mennyiségű édesítő (kinek, milyen van)
- 2 tojás
- 1,75 dl tej
- 2 ek. olvasztott vaj (tejmentes diétában kókuszolaj)
A rostmixet elkevertem a porélesztővel, fahéjjal, vaníliával, édesítővel, majd ráöntöttem a meleg tejet, beleütöttem a tojásokat és robotgép dagasztófejével összedolgoztam. Hozzáadtam az olvasztott vajat, beledolgoztam, majd letakartam és 40 percet pihentettem.
A töltelék az elég random módon készült, mivel én csak a tészta felét használtam a túrós batyuhoz, kb 4 batyuhoz elegendő túrót használtam, egy pici tejföllel lazítottam rajta, belereszeltem egy fél biocitrom héját, tettem bele egy kis édesítőt és egy kis fagyasztott erdei gyümölcs mixet.
A tésztát kinyújtottam, négyzet alakokat vágtam belőle, majd elosztottam benne a túrós tölteléket és összecsippentettem az ellentétes sarkokat.
175 fokos sütőben kb. 20 percig sütöttem, elképesztő finom lett! Nagyon puha és egyszerűen tökéletes :)
0 hozzászólás