Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett erdei gyümölcsös táska
Ez az a finomság, amit a 100 g NoCarb rostmixből készített tésztám másik feléből alkottam. Előtte nap Pöcus evett valami gyümölcsös táskát, a Sparban vette, és ez hozta az ihletet.
Elképesztő fincsi lett ez is, és bizony lelkiismeretfurdalás nélkül lehet falatozni ezekből a finomságokból. :)
A tészta ugyanúgy alakult, azt bemásolom:
Hozzávalók
- 100 g NoCarb rostmix
- 2 g porélesztő
- fahéj ízlés szerint (nagyon finom alapízt ad neki, de ha nem szeretitek, elhagyható :) )
- vanília aroma (ugyanaz az eset, mint a fahéjnál)
- 20 g cukornak megfelelő mennyiségű édesítő (kinek, milyen van)
- 2 tojás
- 1,75 dl tej
- 2 ek. olvasztott vaj (tejmentes diétában kókuszolaj)
A
rostmixet elkevertem a porélesztővel, fahéjjal, vaníliával, édesítővel,
majd ráöntöttem a meleg tejet, beleütöttem a tojásokat és robotgép
dagasztófejével összedolgoztam. Hozzáadtam az olvasztott vajat,
beledolgoztam, majd letakartam és 40 percet pihentettem.
A kinyújtott tésztából szintén négyzet alakokat vágtam, ha fél adaggal dolgoztok, akkor 4, ha a 100 grammnyival, akkor 8 lesz belőle.A négyzetek egyik felébe kis csíkokat húztam, a másik felére tettem a tölteléket, ami a következőképpen alakult: fagyasztott erdei gyümi mixet kiolvasztottam, krumplinyomóval összenyomtam a nagyobb darabjait, édesítettem, majd egy kis útifűmaghéjat adtam hozzá, hogy összefogja az egészet.
A négyzet "bevagdosott" felét a töltelékesre hajtottam, a széleket lenyomkodtam, majd villával is végigmentem rajtuk.
Szintén 175 fokos sütőben szintén 20 percig sült és ez is nagyon fincsi lett. :)
0 hozzászólás