Gluténmentes triplacsokis brownie

... Nigella után szabadon. :)
Körülbelül 10 évvel ezelőtt Kriszta csinált egy isteni triplacsokis browniet, aminek a receptjét Nigella műsorában látta, és ami aztán valahogy feledésbe merült. Azóta sem készítettük el, most pedig mindent megtettem, hogy felkutassam a receptet, amit szerencsére meg is találtam. Gluténmentesítettem, picit átalakítottam és elkészítettem életem legfinomabb brownieját. ♥

Hozzávalók
  • 300 g gluténmentes étcsokoládé
  • 320 g vaj
  • 4 tojás
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 1 csapott tk. só (elképesztő jól kihozza az ízeket)
  • 220 g cukor, vagy annak megfelelő mennyiségű édesítő
  • 230 g BROLL gluténmentes süteményliszt
  • 100 g gluténmentes tejcsokoládé
  • 100 g gluténmentes fehércsokoládé
Az étcsokit apró darabokra törtem, a vajat felkockáztam és vízgőz felett megolvasztottam őket. Egy picit megvártam, míg hűl, majd egyesével beleütöttem és belekevertem a tojásokat. Hozzáadtam a vaníliaaromát, sót, cukrot (vagy édesítőt), robotgéppel eldolgoztam, majd mehetett bele a liszt és homogénre kevertem az egészet. Egy-egy tábla tejcsokit és fehércsokit apró darabokra vágtam, majd ezeket is hozzákevertem. 
Kb. 25x35 cm-res tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd eloszlattam benne a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem.
Anya most kiabált fel, hogy azt mindenképpen írjam le, hogy valami isteni.Tényleg az. :)




sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás