Gluténmentes triplacsokis brownie
... Nigella után szabadon. :)
Körülbelül 10 évvel ezelőtt Kriszta csinált egy isteni triplacsokis browniet, aminek a receptjét Nigella műsorában látta, és ami aztán valahogy feledésbe merült. Azóta sem készítettük el, most pedig mindent megtettem, hogy felkutassam a receptet, amit szerencsére meg is találtam. Gluténmentesítettem, picit átalakítottam és elkészítettem életem legfinomabb brownieját. ♥
Hozzávalók
- 300 g gluténmentes étcsokoládé
- 320 g vaj
- 4 tojás
- 1 tk. vaníliaaroma
- 1 csapott tk. só (elképesztő jól kihozza az ízeket)
- 220 g cukor, vagy annak megfelelő mennyiségű édesítő
- 230 g BROLL gluténmentes süteményliszt
- 100 g gluténmentes tejcsokoládé
- 100 g gluténmentes fehércsokoládé
Az étcsokit apró darabokra törtem, a vajat felkockáztam és vízgőz felett megolvasztottam őket. Egy picit megvártam, míg hűl, majd egyesével beleütöttem és belekevertem a tojásokat. Hozzáadtam a vaníliaaromát, sót, cukrot (vagy édesítőt), robotgéppel eldolgoztam, majd mehetett bele a liszt és homogénre kevertem az egészet. Egy-egy tábla tejcsokit és fehércsokit apró darabokra vágtam, majd ezeket is hozzákevertem.
Kb. 25x35 cm-res tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd eloszlattam benne a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem.
Anya most kiabált fel, hogy azt mindenképpen írjam le, hogy valami isteni.Tényleg az. :)
0 hozzászólás