Gluténmentes barackos pite
A Facebookon már említettem nektek, hogy jelenleg őszibarack-nagyhatalom vagyunk, így most nálunk minden barackos. Tehát a pite is. :)
Hozzávalók:
- 125 g rizsliszt
- 125 g gluténmentes süteményliszt
- 1 ek. útifűmaghéj
- 50 g cukor
- 75 g margarin
- 2 tojás
- 8-9 őszibarack
- cukor, édesítő ízlés szerint
- 1-2 ek. útifűmaghéj
Az őszibarackokat felaprítjuk, majd elkeverjük a cukorral, az útifűmaghéjjal és állni hagyjuk.
A tészta minden hozzávalóját egy tálba tesszük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Egy picit állni hagyjuk (kb. 15 perc), hogy az útifűmaghéj dolgozhasson. Gyúrjuk át a tésztát, ha nagyon lágynak tűnik, akkor nyugodtan gyúrjunk bele még egy kis lisztet. A lényeg, hogy ruganyos tészta legyen a végeredmény - addig gyúrjunk bele lisztet, amíg nem lesz könnyen formázható, ruganyos. Rizsliszttel szórt nyújtólapon vékonyra nyújtjuk, majd margarinnal kikent, rizsliszttel szórt pitetésztába tesszük. A szélén a felesleget levágjuk, abból tetszés szerinti formákat szaggatunk a díszítéshez.
A tészta minden hozzávalóját egy tálba tesszük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Egy picit állni hagyjuk (kb. 15 perc), hogy az útifűmaghéj dolgozhasson. Gyúrjuk át a tésztát, ha nagyon lágynak tűnik, akkor nyugodtan gyúrjunk bele még egy kis lisztet. A lényeg, hogy ruganyos tészta legyen a végeredmény - addig gyúrjunk bele lisztet, amíg nem lesz könnyen formázható, ruganyos. Rizsliszttel szórt nyújtólapon vékonyra nyújtjuk, majd margarinnal kikent, rizsliszttel szórt pitetésztába tesszük. A szélén a felesleget levágjuk, abból tetszés szerinti formákat szaggatunk a díszítéshez.
A tésztával kibélelt formába öntjük a tölteléket, a tetejét díszítjük,
lekenjük egy ek. tejjel elkevert tojássárgájával és 175 fokos sütőben 25
perc alatt készre sütjük, ennyi idő alatt szépen megpirul a teteje. :)
0 hozzászólás