Már nagyon régóta szemeztem ezzel a süteménnyel, több helyen is találkoztam vele és mindig rácsodálkoztam, hogy mennyire jól néz ki. Alapvetően pedig a mákos-kakaós-diós hármassal abszolút nem lehet mellélőni, szóval biztos voltam benne, hogy nem csak jól néz ki, hanem nagyon finom is. :)
Na most azzal nem számoltam, hogy mikor már elkészült a süteményt tésztája, akkor kellett szembesülnöm vele, hogy Kissék háztartása dió híján van. Úgyhogy a hagyományos mákos-kakaós-diós trió helyett nálunk a harmadik helyre egy fahéjas íz kéretőzött be.
Így is finom lett. :)
Hozzávalók
- 12 csapott ek. cukor
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- 15 ek. rizsliszt
- 1 cs. gluténmentes sütőpor
- csipet só
- a rétegekhez
- 5 ek. darált mák
- 5 ek. darált dió (én ehelyett tettem fahéjat a tésztába)
- 3 ek. kakaó
A kész masszát három felé vettem, az egyikbe belekevertem a darált mákot, másikba a kakaót, harmadikba pedig dió híján kb. 1 ek. fahéjat.
Egyesével 175 fokos sütőben kb. 10-10-10 percig sütöttem őket, közben pedig elkészítettem a krémet.
Hozzávalók
- 6 dl tej
- 2 cs. gluténmentes vaníliapuding
- 5 ek. cukor
- 250 g vaj
Mikor kihűltek a lapok is, akkor szépen összeállítottam a sütit, majd betettem a hűtőbe, hogy legyen egy kis ideje "összeérni", mielőtt felszeletelem. :)
1 hozzászólás
Kedves Dóri!
VálaszTörlésA tészta piskóta jellegű massza lesz? Vagy gyurható állagú? Mert ha piskótás akkor kell szereznem 3 egyforma sütőformát☺️