Gluténmentes, tejmentes, szénhidrát csökkentett kakaós csiga
Nyáron viszonylag jól megvoltam kelt tészta nélkül, és egy könnyű, túrós sütivel vagy gyümölcsös piskótával is boldog voltam. Azonban ahogy beköszöntött augusztus közepén az ősz, a kelt tészta mániám ismét kiújult és napok óta a kakaós csiga képe lebeg a szemem előtt. Nehéz így dolgozni, úgyhogy sütöttem is egyet. :)
A NoCarb rost sütőmixével dolgoztam, így majdhogynem szénhidrát nélkül készítettem el ezt a finomságot.
Hozzávalók
- 100 g NoCarb rost sütőmix
- 2 g porélesztő
- 30 g cukornak megfelelő mennyiségű édesítő (kinek, milyen van)
- csipet só
- 2 dl meleg víz
- 2 tojás
- 1 ek. kókuszolaj
50 perc után átgyúrtam a tésztát, majd szilikon nyújtólapon kinyújtottam, megkentem a tetejét kókuszolajjal és megszórtam cukrozatlan kakaópor és édesítő keverékével. A tésztát feltekertem, majd kb. vékony ujjnyi vastag szeletekre vágtam.
175 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem. :)
0 hozzászólás