Gluténmentes túróhabos, barackos piskótatekercs
Amióta Anya megcsinálta életünk első gluténmentes piskótatekercsét, nincs megállás. Ez most annyira, de annyira észveszejtően finom lett, hogy még a nyári melegben (legalább) egyszer muszáj elkészítenetek! :)
Annyira könnyű, puha lett az egész süti, és a piskóta is egyszerűen irigylésre méltó. Minden nagyképűséget félretéve állíthatom, hogy erre az elképesztően könnyű és puha piskótára akkor is büszke lennék, ha cukrász lennék. :D
Hozzávalók
- 5 tojás
- 2 ek. rizsliszt
- 3 ek. gluténmentes süteményliszt
- 3 ek. cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
- 0,5 csomag gluténmentes sütőpor
- igény szerint kevés víz
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd mikor már
keményedik, akkor hozzáadunk 1 ek. cukrot és azzal verjük tovább. A
tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd kanalanként
hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert liszteket. Ha túl sűrűnek találjuk,
pici víz mehet bele (tojások méretétől változhat).
A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk a tésztát.
175 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, majd mikor kivesszük a sütőből,
leszedjük a sütőpapírról és egy újabb (picit bevizezett) sütőpapír
segítségével még akkor, melegen feltekerjük.
Töltelék
- 1 dl habtejszín
- 2-3 ek. porcukor
- 250 g túró
- kevés vanília aroma
- 3 őszibarack
Ha kihűlt a piskóta, beletöltjük, majd feltekerjük. A piskótatekercs rétegei azért nem olyan szabályosak, és nem olyan szépek, mert bizony túlnyomtam a tölteléket. :D Előtte megkérdeztem a többieket, hogy mit szeretnének, ha jó sok túrós, gyümölcsös töltelék lenne benne, ha vagy szépen látszódnának a piskótatekercs rétegei? És egyértelműen az volt a válasz, hogy jó sok töltelék legyen benne, úgyhogy erre hajtottunk. De amúgy szerintem így is elképesztő jól néz ki, és hát az íze... az valami mennyei. :)
0 hozzászólás