Gluténmentes habkönnyű málnás-túrós pite

Az interneten böngészve akadtam erre a receptre, és rögtön el is mentettem a kedvencek közé. Túró + gyümölcs = legjobb.
Alapvetően már a kép gyönyörű volt, olyankor sokkal nagyobb kedvvel áll neki az ember egy sütinek - én biztosan. :) 
Nem volt nehéz gluténmentesíteni a receptet, a minimális lisztet rizslisztre és a kevés búzadarát rizsdarára cseréltem.

Hozzávalók
  • 250 g túró
  • 175 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 ek.rizsliszt
  • 2 ek. rizsdara
  • 1 kk. sütőpor
  • 3 ek. cukor, vagy annak megfelelő mennyiségű édesítő
  • vanília aroma
  • egy biocitrom reszelt héja
  • 2 marék málna (az a hatalmas adag, amit leszedtem :D )
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem, majd a sárgáját kikevertem a cukorral, a tejföllel, vaníliaaromával, citromhéjjal, túróval,  hozzáadtam az egymással elkevert rizslisztet, rizsdarát és sütőport, majd robotgéppel összedolgoztam. Óvatosan beleforgattam a felvert tojásfehérjét.
Vajjal kikent, rizsliszttel kiszórt tortaformába öntöttem a tésztát, majd belepotyogtattam a málnaszemeket. (Szinte bármilyen gyümölccsel jó.)
175 fokos sütőben nekem kb. 25 perc alatt szépen megsült.

Isteni, habkönnyű, frissítő finomság a végeredmény. ♥



sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás

  1. Sajnos a Kicsilány unokám most ezt sem eheti,mert fruktóz diétát is kell tartania-azóta nem fáj a pocija. És a laktózzal is óvatosan. Hát,de majd talán 1x. Guszta nagyon!

    VálaszTörlés