Gluténmentes túrófánk RIZSLISZTBŐL

A túrófánk régóta nagy kedvencünk, szerintem ez a legeslegfinomabb fánk, ami létezik. :) Ennyire könnyű, légies finomságot nehéz elképzelni, és az a jó benne, hogy hiába olajban sül, cseppet sem szívja meg magát, egyáltalán nincs az az olajos érzése az embernek, ami általánosságban egy fánk esetében megjelenik.
Isteni, ha nem próbáltátok még, mindenképpen készítsétek el, ha próbáltátok, akkor is, mert nagyon finom! :)

Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 50 g cukor
  • 1 csipet só
  • 180 g tejföl
  •  250 g túró
  • 240 g rizsliszt
  • 10 g sütőpor
  • olaj a sütéshez
A tojásokat felverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a  a tejfölt és a túrót, és ezekkel is alaposan eldolgozzuk. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, ez is mehet az előbbi masszába, homogén állagúra dolgozzuk és gyakorlatilag a tésztával készen is vagyunk.
Olajat hevítünk - de vigyázunk, nehogy túl forró legyen, mert akkor a külseje nagyon hamar megpirul, de belül nem tud átsülni.  Vizes kézzel gombócokat formázunk a tésztából és az olajban kisütjük őket. Ha elegendő olaj van az edényünkben, akkor ezek az intelligens fánkok maguktól átfordulnak, ha megsül az egyik felük. ;)
 
Az eredmény: isteni könnyű, pihe-puha fánkok.♥



Share:

2 hozzászólás

  1. Nagyon jó lett! Azon gondolkodom még, hogy esetleg sütőben - olajjal bespriccelve esetleg meg lehetne e csinálni? /kicsit sok olajat vesz így fel a lassú sütés miatt./

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon zsíros lett

    VálaszTörlés