Gluténmentes somlói galuska

... gyors változata. Nincs háromféle piskóta, mint az eredetiben és nagyon egyszerű alternatívával helyettesítünk minden összetevőt... cserébe nagyon gyors és nagyon finom. :)

Hozzávalók

  • 5 nagy tojás
  • 4 ek. cukor
  • 5 ek. rizsliszt
  • 10 g sütőpor
  • 1 cs. vaníliapuding + 3 ek. cukor
  • 8 dl tej
  • Nesquik kakaópor + forró tej
  • rumaroma
  • dió
Először is sütünk egy 5 tojásos piskótát. A tojások fehérjét felverjük, majd az 5 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert rizslisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 175 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. 
Főzünk egy csomag vaníliapudingot 3 ek. cukorral és 8 dl tejjel. A csokiszósz nagyon random módon, de tökéletes végeredménnyel Nesquik kakaóporból áll és annyi tejből, amennyivel tökéletesen csurgatható csokiszószt lehet belőle varázsolni. (Miután elkeverem, én mikróban össze szoktam kicsit melegíteni, hogy teljesen homogén legyen.) Hozzáadjuk a rumaromát (általában 2 kiskupaknyit), majd alaposan összedolgozzuk és szagolgatjuk kicsit, mert isteni az illata.
Ha kihűlt a piskóta, nagyon apró kis kockákra aprítjuk, majd egy tálban rétegezni kezdjük. Piskótakockák, vaníliapuding, rumos csokiszósz, aprított dió... piskótakockák, vaníliapuding, rumos csokiszósz, aprított dió... így haladunk szépen, míg el nem fogynak az összetevőink.
Hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tejszínhabot nyomunk a tetejére.
Isteni ♥ :)



Share:

0 hozzászólás