Létezik GLUTÉNMENTES Milka csoki!

Amióta megkezdtem a gluténmentes életemet, a legelső információ, ami bevésődött az az volt, hogy minden egyes Milka csoki glutént tartalmaz. Nem feltétlenül összetevők szerint, hanem ugye mivel egy helyen gyártják őket, ha némelyik tartalmazza, akkor a többi is szennyeződhet.
Így amikor a saját szememmel akartam meggyőződni a dologról és végignéztem az összes Milka csoki csomagolását, abszolút nem lepődtem meg azon, hogy mindegyiken szerepel a "nyomokban glutént tartalmazhat..." felirat.
Ám! A közelmúltban rátaláltam egy olyan Milka csokira (I Love Milka alpesi tejcsokoládé praliné joghurt ízű tejes krémmel és epres töltelékkel 120 g), aminek csomagolása nyomokban csak a dióféléket jelezte - ez már fura volt.
Azonnal billentyűzetet ragadtam és írtam is a gyártónak, hogy létezik, hogy ez a termék nyomokban sem tartalmaz glutént? Hamar érkezett is a válasz: a termék nem tartalmaz glutént, a csomagoláson feltüntetett információ helyes.


A válaszlevélben tájékoztattak arról is, hogy mindig ellenőrizni kell a csomagolást, hiszen a rajta lévő információk naprakészek - és az összetevők mellett a keresztszennyeződés által esetlegesen belekerülő allergéneket is feltüntetik rajta.
Ám arra is felhívták a figyelmem, hogy apró változások miatt előfordulhat, hogy egy adott termék gluténnal érintkezik, ezért fontos a csomagolás ellenőrzése minden vásárlás alkalmával!

Share:

0 hozzászólás