Létezik GLUTÉNMENTES Milka csoki!

Amióta megkezdtem a gluténmentes életemet, a legelső információ, ami bevésődött az az volt, hogy minden egyes Milka csoki glutént tartalmaz. Nem feltétlenül összetevők szerint, hanem ugye mivel egy helyen gyártják őket, ha némelyik tartalmazza, akkor a többi is szennyeződhet.
Így, amikor a saját szememmel akartam meggyőződni a dologról és végignéztem az összes Milka csoki csomagolását, abszolút nem lepődtem meg azon, hogy mindegyiken szerepel a "nyomokban glutént tartalmazhat..." felirat.
Ám! A közelmúltban rátaláltam egy olyan Milka csokira (I Love Milka alpesi tejcsokoládé praliné joghurt ízű tejes krémmel és epres töltelékkel 120 g), aminek csomagolása nyomokban csak a dióféléket jelezte - ez már fura volt.
Azonnal billentyűzetet ragadtam és írtam is a gyártónak, hogy létezik, hogy ez a termék nyomokban sem tartalmaz glutént? Hamar érkezett is a válasz: a termék nem tartalmaz glutént, a csomagoláson feltüntetett információ helyes.
Itt olvashatjátok az összetevőket:
https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004010214073


A válaszlevélben tájékoztattak arról is, hogy mindig ellenőrizni kell a csomagolást, hiszen a rajta lévő információk naprakészek - és az összetevők mellett a keresztszennyeződés által esetlegesen belekerülő allergéneket is feltüntetik rajta.
Ám arra is felhívták a figyelmem, hogy apró változások miatt előfordulhat, hogy egy adott termék gluténnal érintkezik, ezért fontos a csomagolás ellenőrzése minden vásárlás alkalmával!

FRISS! 2017.09.07.

Eddig úgy tudtuk, hogy a "Milka alpesi tejcsokoládé praliné alpesi tejes krémmel töltve 120 g" szintén gluténmentes, ám most a Tesco oldalán felkerült hozzá a "tartalmaz búzát" felirat.

Viszont a "Milka alpesi tejcsokoládé meggy ízű tejes krémtöltelékkel és meggyes gyümölcskrémmel 100 g" terméknék is csak a diófélék vannak feltüntetve, így a gyártó válasza alapján ez is gluténmentesnek tekinthető.

Share:

0 hozzászólás