Gluténmentes Stefánia vagdalt, avagy a híres tojással töltött fasírt
Anya készítette el, isteni finom lett! Fasírtot nem szoktunk gyakran készíteni, sőt vendégség esetén még soha nem csináltunk, de azt hiszem, nem ez marad a hagyomány, miután mindenki ezt dicsőítette. :)
2 hagymát apróra vágott, jól lepárolta, majd hagyta kihűlni. Közben 3 gluténmentes zsemlét vízbe áztatott.
Egy nagy tálba kimért 1 kg darált sertéslapockát, 3 nagy gerezd összeaprított fokhagymát, sóval Mester fűszerkeverékkel, Vegeta ételízesítővel ízesítette. Beleütött 2 tojást, hozzáadta a 3 kiázott zsemlét (előtte kinyomkodva) és a már kihűlt lepárolt hagymadarabkákat, egy kis pirospaprikát és az egészet nagyon alaposan összedolgozta.
Közben 4 tojást megfőzött.
Amikor már jól összeállt az "anyag", egy sütőpapírt bevizezett, ráterítette a húst, kicsit elnyomkodta és belerakta a tojásokat. A sütőpapír segítségével összegöngyölte és fagyos zsírral kikent tepsibe csúsztatta - immár zsírpapír nélkül.
Forró sütőben 10 percig sült (200 fokon), majd 160 fokra mérsékelve 1 órán át sütkérezett tovább.
Nagyon finom lett!
0 hozzászólás