Gluténmentes sajtos/szezámmagos rudak
A pogácsa mellett ők álltak helyt vendégváróként - szintén nagy sikert aratva. Nagyon nagy előnyük, hogy napokkal előbb elkészíthető, nem kell az utolsó pillanatokban még ezzel is foglalkozni.
Hozzávalók:
- 25 dkg Barbara kenyér és kelttészta liszt
- 5 dkg rizsliszt
- 10 dkg tejföl
- 15 dkg reszelt sajt - a tésztába
- 20 dkg Liga margarin
- 1 tojás - a tésztába
- só
Összegyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük tojással, majd tetszés szerint reszelt sajttal és szezámmaggal megszórjuk.
180 fokon pirulásig sütjük.
2 hozzászólás
Szia! Mi nemcsak gluténtartalmú ételeket, de tejterméket sem ehetünk. Ha kihagyom a sajtot, szerinted működhet a recept? (a tejfölt én kókuszrémmel helyettesítem) Üdv, Andrea
VálaszTörlésSzia Andrea! Sajt nélkül még nem próbáltuk, de szerintem érdemes vele kísérletezgetni. Az állagán látod majd, ha túl száraz, kis kókuszkrémet, ha túl lágy, akkor pedig kis lisztet tehetsz még bele. Esetleg a növényi sajtot megpróbálhatod, már több helyen is láttam. :)
Törlés