Csemegepult sztornó

Azt eddig is tudtam, hogy csemegepultban nem biztonságos vásárolni. Nyilvánvalóan nem fogják különválogatni a gluténmentes és a gluténtartalmú szalámikat, felvágottakat azért, hogy aztán azokat külön deszkán és külön szeletelőgéppel szeljék és kezeljék. A keresztszennyeződés ebben az esetben simán fellép. 
Vegyük meg a vákumcsomagoltat, azon van összetevő információ, allergén is - és most már rengetegre rá van írva az is, hogy gluténmentes. Kell ennél több?
Viszont ma, amikor a nagyszüleimnek vásároltunk leesett az állam, ami ott is maradt a helyi Spar-ban. Nem egy nagy üzletről beszélünk, így egymás mellett - mindenféle választék nélkül - sorakozik a csemegepult, a sajtos és a péksütis is. 
Nagyszüleim nápolyit kértek, amit a péksüteményeknél mérnek ki. Az egyébként nagyon kedves, segítőkész hölgy átjött a csemegepulttól, ugyanazzal a kesztyűvel kimérte nekünk - nem nekünk, a nagyszüleimnek - az igencsak morzsálódó nápolyit, majd visszaállt a felvágottakhoz és kesztyűcsere, még csak egy hanyag lemosás nélkül is visszaállt szeletelni a szalámikat.
Brutális. 
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. Hasonló: fagyizóban külön pultban voltak a gluténmentes fagyik, de az adagolókanál közös volt a gluténesekkel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az még durvább, hogy konkrétan gluténmentesbe nyúlnak bele. O.o
      Sajnos fejlődnie kell még a vendéglátásnak ilyen téren...

      Törlés