Gluténmentes briós

Briós... meg sem tudom mondani, mikor ettem utoljára. Pedig hogy szerettem! A kedvenc részem az volt, mikor a belsejéhez értem, és a ráolvadt cukor megpuhította a tésztát... jaj, rágondolni is nehéz...
Aztán beleharaptam szülinapos csodakiflikbe, és egyből a briós pihepuha, édes íze ugrott be. Így már meg is volt a terv: brióst kell sütni!
A recept ugyanúgy alakult, annyi kivétellel, hogy kicsit több cukrot tettem a tésztába.
1,5 dl langyos, cukros, laktózmentes tejben felfuttattam 12 g Budafoki élesztőt. Miután felfutott, 150 g Nutri Free mix per pane, 150 g Schär mix B és 2,5 ek. cukor keverékébe löttyintettem. (Sót nem kíván a Nutri miatt.) Hozzáadtam egy tojást és robotgép dagasztófejével alaposan elkezdtem összeállítani a tésztát, majd még 5 dkg olvasztott vajat is hozzáöntöttem és tovább dagasztottam. A vaj miatt gyönyörűen el fog válni az edény falától. Miután szépen összeállt, letakartam és 40 percig kelesztettem.
Mikor megkelt, 5 részre vágtam, majd rudakat sodortam belőlük és csiga formára feltekertem. Kicsit még így is hagytam kelni őket, majd megkentem egy kis tejes tojássárgájával, megszórtam kristálycukorral és 175 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütöttem. Érdemes figyelni, mikor pirulgat a teteje. :)


Másnapra szárazabb lesz, be kell tenni a mikróba és megoldódik a probléma. Isteni finom, gluténmentes briós. ♥
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. Kedves Dóri! A Nutri Free helyett mit ajánlanál, mert nekem elfogyott az ünnepek alatt és állítólag csak januárban kapnak, de holnap szeretnék megpróbálkozni én is ezzel a finomsággal. Köszi! Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsa! Elnézést kérek a kései válaszért, szerintem valamilyen kenyérliszttel kéne megpróbálkozni a Nutri Free helyett, hiszen ez is kelt tésztákhoz tökéletes. :)

      Törlés