Gluténmentes aranygaluska

Vasárnap aranygaluska volt az ebéd. Nagymamámnak ez a kedvence, így elsősorban miatta készült... persze nem mondatnám, hogy a többieknek ellenére volt. :) Annyira finom, hogy legszívesebben addig enné az ember, míg ki nem pukkadna. Apa majdnem elérte ezt a szintet - féltettem is a porciómat.
Anya készítette el, és azt kell mondanom, minden alkalommal egyre finomabb. 
35 dkg Schär mix B-t elkevert 5 g Dr. Oetker száraz élesztővel, majd hozzáadott 2,5-3 dl langyos tejet és robotgép dagasztófejével elkezdte összedolgozni. Ment még bele 2 tojás sárgája és 3 dkg cukor, majd a végén 4 dkg olvasztott Liga margarin is. Ha szépen összedolgoztuk, akkor meleg helyen hagyjuk duplájára kelni. 
A kelés ideje alatt kenjünk ki egy Jénai tálat margarinnal és daráljunk diót, amit alaposan keverjünk el egy kis porcukorral. Ha megkelt a tészta, olvasztott margarinba mártott kiskanállal szaggassunk belőle apró darabkákat, azokat hempergessük meg a porcukros dióban, majd folyamatosan sorakoztassuk őket a tálba. 175 fokos sütőben addig süssük, amíg szépen megpirul a teteje - körülbelül fél óra.
Vaníliasodóval érdemes tálalni, aminek egyszerű elkészítési módja a következő: főzzünk egy híg vaníliapudingot. :D
Garantált a siker! :)


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás