Gluténmentes KFC csirke

Megígértem, hogy jövök még ötlettel és recepttel a Nestlé gluténmentes corn flakes felhasználását illetően. Minden alkalommal, mikor az Árkádban tévelygek, el kell haladnom a KFC pult mellett. Látom a jó kis ropogós, belül mégis omlós csirkeszeletkéket falatozó embereket és folyik a nyálam. Ámde az említett csirkefalatkák nem gluténmentesek, sőt, igazából pontosan nem is tudjuk, hogy mit tartalmaznak. De nekünk hatalmas szerencsénk van, hiszen már adott egy isteni kukoricapehely, veszünk csirkemellet és sok-sok fűszert, és elkészítjük a saját KFC csirkefalatkáinkat. Az ötlet Maristól ered, a YouTube-on lépésről lépésre meg is mutatja, hogyan haladjunk. Ő 90 dkg csirkemellet használ, én jóval kevesebbet, így a fűszerek mennyiségét is ehhez képest változtassátok. Megmossuk a csirkemellet, felvágjuk nekünk tetsző nagyságúakra, majd elkészítjük a fűszerkeveréket. Ez egyébként Kentucky fűszerkeverék, de könnyedén elkészíthetjük az alap-fűszereinkből. (Ez az a mennyiség, ami majd' 1 kg csirkemell fűszerezéséhez elég... szóval fél kg-hoz felezzétek és stb.)
Mit használunk? 1 ek. fokhagyma granulátumot ♥, 0,5 tk. őrölt fűszerköményt, 0,5 tk.cayenne borsot (amit Maris ötlete helyett ne borssal, hanem chilivel helyettesítsünk... hiszen én is most tudtam meg Krisztától, hogy ez nem egy borsfajta, hanem konkrétan őrölt chilipaprika), 1 tk. édes fűszerpaprikát, 1 tk. morzsolt kakukkfüvet, 1 tk. morzsolt majorannát és 1 ek. sót. Alaposan elkeverjük az isteni fűszereket, majd beledörzsöljük a már felszeletelt csirkemell darabkákba. Egy tálba sorakoztatjuk őket, majd leöntjük tejjel - laktózmentes, vagy éppen növényi tej, kinek, mi fogyasztható. Fóliával letakarva, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap papírtörlőre kivesszük őket. Amíg "lecsöpögnek", előkészítjük a panírozást: rizsliszt, tojás és itt jön képbe a corn flakes, amit kicsikét összetördelünk. Ebbe panírozzuk be a csirkemell szeletkéket, majd olajban kisütjük őket, és hagyjuk, hogy a corn flakes kabát szép aranybarnára piruljon (most esik le, milyen h*lye szóösszetétel ez... :D pirulni pirosra lehet, én mégis aranyra és barnára pirítom...).
Nagyon fincsi! Az ízek és az állag...hm... mindenképpen megéri kipróbálni. :) Bálint nincs itthon, így nem tudja megkóstolni, de már lecsapott rá, hogy ilyet legközelebb akkor készítsek, amikor ő is itt lesz. ;)



Share:

0 hozzászólás